Bouw & Reno - Sanitair

Nieuw toilet nodig? Dit zijn de verschillende soorten

nieuw toilet

Hoe we het nu draaien of keren, we brengen véél tijd door in het kleinste kamertje van het huis. Je toilet moet niet alleen comfortabel zijn, maar mag er ook leuk uitzien. Besteed daarom genoeg aandacht aan de keuze van jouw nieuwe toilet. Om het je een beetje gemakkelijker te maken, zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

Het staande toilet: de klassieker

Het meest klassieke toilet dat we kennen, is de staande wc. Daarbij is de toiletpot op de grond gemonteerd. Meestal zit het waterreservoir aan de toiletpot vast, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dit type toilet is ervoor gekend heel stevig en degelijk te zijn. Hoewel het een standaardmodel is, wil dat niet zeggen dat een staande toilet niet hip kan zijn. Zulke toiletten zijn er in uiteenlopende stijlen, van hypermodern tot tijdloos vintage.

Het hangend toilet: hip en handig

Bij een hangend toilet is de stortbak doorgaans niet te zien en is de toiletpot aan de muur bevestigd. Daardoor ziet het toilet er strakker uit en oogt de kamer iets ruimer. Bovendien is een hangend toilet schoonmaken heel eenvoudig: ook de ruimte onder de pot is namelijk gemakkelijk te bereiken. Voor grote mensen is een hangend toilet trouwens ook bijzonder handig: je hangt de wc gewoon op de hoogte die het meest comfortabel is voor jou.

Let wel op: de muur waaraan de pot bevestigd wordt moet heel stevig zijn. Een hangend toilet oefent namelijk heel wat kracht uit op de draagstructuur.

Het urinoir: een statement

Urinoirs horen tegenwoordig niet enkel meer thuis in sporthallen of cafés, ook in mannelijke huishoudens zijn ze aan hun opmars bezig. Pisbakken zijn niet alleen trendy, ze bieden ook enkele praktische voordelen. Door hun compacte omvang nemen urinoirs weinig plaats in. Bovendien hoeven ze niet noodzakelijk in een afgesloten ruimte te staan. Verder zijn urinoirs best zuinig: ze verbruiken veel minder water dan gewone toiletten. Haal jij binnenkort ook zo’n eyecatcher in huis?

26/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe werkt een condensatieketel precies?
Volgende artikel
Schaduwzeilen: gebruiksgemak en design in één