Interieur - Keuken

Welke spoelbak en keukenkraan kies je in een moderne keuken?

Moderne-keukenkraan-Epos

Als je verlekkerd bent op een moderne keuken, gaat je aandacht waarschijnlijk vooral naar de grote onderdelen, zoals het kookeiland of de keukenkasten. Maar voordat je die laatste in het zwart bestelt, moet je goed nadenken. De look van je nieuwe keuken verknallen door je wastafel achteloos te kiezen? We wensen het niemand toe. Zo pik je de juiste spoelbak en een moderne keukenkraan eruit!

Een moderne keukenkraan: gebruiksgemak en design

Van een keukenkraan verwacht je gebruiksvriendelijkheid en een mooi design. Aan dit laatste alvast geen gebrek: afgeronde of rechte hoeken, grote of kleine bogen, … Alles kan, zolang je het maar strak en eenvoudig houdt. De meest ‘cleane’ look krijg je met elektronische of automatische kranen. Die hebben bovendien het voordeel dat ze hygiënisch en zuinig zijn. Een eigentijdse keuken kan ook niet zonder de nodig technologische snufjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kraan waar je bruisend water uit kunt tappen?

Maar ook andere moderne keukenkranen hebben hun charmes.

  • Zo kun je opteren voor een eengreepsmengkraan, waarbij je met dezelfde hendel zowel de temperatuur als de waterstraal bedient.
  • Tweegreepsmengkranen, met een aparte warm- en koudwaterknop, zijn omwille van hun retro-uitstraling niet zo geschikt voor moderne keukens.

Wat je verder ook kiest, met een hoge en beweegbare kraanbek of -uitloop zit je altijd goed.

De spoelbak die je moderne keuken tot leven brengt

Als je er even over nadenkt, breng je heel wat tijd bij je spoeltafel door. Je groenten wassen, je kookpotten vullen, je handen wassen en je pannen afspoelen: je doet het liever in een spoelbak die ruim genoeg is en die er goed uitziet. Hoewel de meeste moderne keukens voorzien zijn van een vaatwasmachine, blijft een dubbele spoelbak een logische keuze.

Moderne-keukenkraan-Sinos

Spoelbakken bestaan in verschillende formaten en dieptes. Voor een moderne keuken is een grote, vierkante gootsteen een logische keuze. Inox is het meest gekozen materiaal, maar aardewerk of keramiek zorgen ervoor dat je spoeltafel het glanzende middelpunt van je keuken wordt. De glazuurlaag maakt de spoelbak bovendien krasbestendig en sterk. Win-win!

 

31/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vinyl schoonmaken: tips & tricks
Volgende artikel
Ongewone kleurenpaletten in de badkamer: laat je inspireren