Bouw & Reno - Sanitair

Maak van uw toilet een troon & kies een prachtig handwasbakje

Het kleinste kamertje in huis is misschien niet meteen het gezelligste plekje. Maar het mag gerust mooi ingericht zijn en voorzien worden van al het nodige. Volgens hygiëne-voorschriften is een handwasbakje een must, kies dus een prachtig handwasbakje dat mooi bij je toilet en de toiletinrichting past!

Handwasbakje kiezen

Een handwasbakje kiezen, geen eenvoudige klus. Ze bestaan namelijk in diverse materialen en verschillende vormen of kleuren. Denk dus goed na over de inrichting van jouw toilet en waar het handwasbakje, in welke kleur of vorm, moet komen. Om het je een beetje eenvoudiger te maken, hebben we verschillende mogelijkheden voor je opgelijst.

De verschillende materialen

Porseleinen handwasbakje

Dit is het materiaal dat iedereen wel kent, verkrijgbaar in vele vormen van budgetmodel tot designitem. Wat je best even in je achterhoofd houdt: een porseleinen wastafel is onderhoudsvriendelijk en je hebt een uitgebreide keuzemogelijkheid.

Handwasbakje in natuursteen

Een handwasbakje uit natuursteen geeft je toiletinrichting een rustiek karakter. Het is een exclusief en uniek materiaal dat een warme uitstraling toekent aan een ruimte. Let wel op: natuursteen is niet het meest onderhoudsvriendelijke materiaal.

Composieten handwasbakje

Een handwasbakje uit compositie is stevig, duurzaam, uv-resistent en, niet onbelangrijk, hygiënisch. Het is makkelijk te onderhouden en voelt warm en zacht aan. Nog een bijkomend voordeel: krassen in een composieten handwasbakje zijn volledig te herstellen.

Betonnen handwasbakje

Voor een moderne uitstraling in het kleinste kamertje, kan je kiezen voor een betonnen handwasbakje. Het geeft je toiletinrichting een eigentijds karakter zonder aan gezelligheid in te boeten.

De diverse vormen

Zoals je wel kan vermoeden is ongeveer alles mogelijk op vlak van vorm. Je kan kiezen voor een vierkant, rechthoekig, langwerpig, rond of ovaal handwasbakje. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een hoekmodel!

Nog een laatste keuzemogelijkheid: opbouw of hangend aan de wand

Tegenwoordig is het trendy om een handwasbakje op een badkamermeubel te plaatsen. Door het handwasbakje op het badkamermeubel te plaatsen, creëer je een exclusieve uitstraling.

Als laatste is er de meest voorkomende keuze: hangend aan de wand. Op die manier blijft de ruimte onder het wasbakje vrij. Je verkrijgt een ruimtelijk effect dat gemakkelijk schoon te maken is.

13/02/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
“Belgische bouwer ligt vooral wakker van woonbonus”
Volgende artikel
Warm en tegelijk cool – Decoratieve badkamerradiatoren voor de badkamer