Bouw & Reno - Sanitair

Investeer in de toekomst: kies voor een instapbad!

Instapbad

Heb je je droomhuis gevonden en wil je er graag je hele leven lang in blijven wonen? Dan is het een must om je voor te bereiden op je oude dag door enkele aanpassingen door te voeren in je woning. Want ooit breekt het moment aan waarop dagelijkse handelingen, zoals in en uit je bad stappen, plots niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Gelukkig zijn er geen grote verbouwingen nodig om het jezelf later wat makkelijker te maken en toch je zelfstandigheid en comfort te behouden. De oplossing? Een instapbad installeren!

Maak kennis met het instapbad

Uitglijden in of naast het bad wordt voorgoed verleden tijd als je een instapbad installeert. Een instapbad is een bad met aan de zijkant een klein deurtje – meestal gemaakt van glas – dat je toelaat om in en uit het bad te stappen, een beetje alsof je in en uit de wagen stapt. Kortom, je hoeft je benen dus nooit meer over de badrand te hijsen!

Step-in Pure d

Instapbaden: enkele tips

Of een instapbad dan geen storende factor is in je designbadkamer? Helemaal niet! Een instapbad kan een knappe design toevoeging aan je badkamer zijn. Dankzij de grote keuze aan douchewanden die je op zo’n bad kunt installeren, kun je je instapbad trouwens volledig afstemmen op jouw stijl. Bovendien kun je, als je kiest voor een tweedelige douchewand, perfect spatloos douchen in je instapbad!

Step-in Pure h Innen02_V3

Met het oog op maximale veiligheid en comfort, zijn dit alvast enkele belangrijke elementen om rekening mee te houden:

  • De drempel onder het deurtje is laag genoeg om makkelijk in bad te kunnen stappen.
  • Het deurtje sluit zich perfect hermetisch af. Is het deurtje niet vergrendeld, dan kan de kuip niet worden gevuld.

Step-in Pure i

Step-in Pure van Duscholux

Een kleine badkamer inrichten met een instapbad dat plaats bespaart, comfort biedt én een lust is voor het oog? Dat doe je met de Step-in Pure van Duscholux! Deze hybride van douche en instapbad biedt je extra comfort en gemak bij het baden en douchen. Bovendien oogt het geheel – met een transparant deurtje dat hermetisch afsluit en een stijlvolle douchewand – bijzonder knap in je badkamer.

Step-in Pure j

Mag het nog iets comfortabeler zijn? Kies dan voor Kinemagic van SFA. Hiermee vervang je je bad in een handomdraai door een douche. Er bestaan drie versies: Design, Essentiel en Sérénité.

Nog meer mogelijkheden

Wil je deze badkameroplossingen graag een keertje in het echt bekijken? Of ben je op zoek naar nog meer mogelijkheden om je badkamer veiliger en comfortabeler te maken? Bekijk de online catalogus van Facq of kom eens langs bij een Facq-showroom in je buurt!

 

19/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Linoleum vloert de concurrentie: 4 uppercuts
Volgende artikel
Duurzaam bouwen & wonen in 2016: dit mag je verwachten