Bouw & Reno - Sanitair

Hoe kalkneutralisatie komaf maakt met kalkaanslag in de badkamer

Dichtgeslibde kranen, defecte toestellen en een verhoogd energieverbruik. Kalkaanslag is de nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Gelukkig is het mogelijk om kalkaanslag uit je woning te verbannen! Dit doe je met een kalkneutralisator die de aanwezigheid van kalk in het water stabiliseert. In dit artikel lees je er het fijne van.

Investeren in een kalkneutralisator

Water met een hoge hardheidsgraad bevat veel kalk. Die zet zich vast in je leidingen, in de warmte-elementen van elektrische toestellen zoals het wasmachine, de koffiezet … Het resultaat? Kalkaanslag op toestellen, kranen en muren in je badkamer. Om kalkaanslag te vermijden, is het zinvol om te investeren in een kalkneutralisator. Het is een krachtige toestel dat kalkafzetting verhindert en je installaties tegen kalk beschermt. Bovendien neemt je energieverbruik af wanneer je kalkaanslag op de juiste manier aanpakt.

Stabiliseer het kalk in water

Om kalkaanslag te voorkomen, gebruik je het best kalkneutralisatoren zoals ‘AQA Nano’ en ‘AQA Total Energy’ van BWT. Ze stabiliseren het opgeloste calcium in het water. Het systeem beschermt je leidingen en voorkomt kalkafzetting zonder gebruik te maken van zout. De toestellen wekken namelijk spanningspulsen op die zich vervormen tot kleine calciumkristallen. Die kristallen stabiliseren het in het water opgeloste calcium. Hierdoor blijven het calcium en andere mineralen in het water behouden, maar berokkenen ze geen schade.

Kalkneutralisator: milieu- en onderhoudsvriendelijk

Een kalkneutralisator is een milieuvriendelijke manier om je leidingsystemen, boilers en andere installaties volledig te beschermen tegen kalk en corrosie. Het toestel verbruikt namelijk bitterweinig energie en maakt geen gebruik van zout. Bovendien vergen de toestellen weinig onderhoud. Het patroon van de kalkneutralisator moet je slechts om de twee à drie jaar vervangen. Dankzij het innovatieve antikalkconcept van de AQA Total is het bovendien mogelijk om kalkaanslag te vermijden bij water met een heel hoge hardheidsgraad.

04/02/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Marsala: de kleur van het jaar in je woonkamer
Volgende artikel
Einde van de Vlaamse Bouwmeester nu definitief in zicht?