Bouw & Reno - Sanitair

Het toilet van de toekomst: slim & ergonomisch

Ben jij benieuwd hoe het toilet er in de toekomst uit zal zien? Het Wellbeing Toilet is een grote kansmaker! Ik hoor je terwijl denken: “Maar hoe moet ik op dat toilet kruipen?” Het wordt je snel duidelijk…

Het standaard toilet herbekeken

Drie industriële designstudenten, Sam Sheard, Pierre Papet en Victor Johansson, herbekeken het standaard toilet. Voor we alle details prijs geven, keren we terug naar begin jaren 1800. Toen werd het namelijk voor het eerst gebruikelijk om een toilet binnenshuis te hebben. Het concept van het westerse toilet veranderde daarna niet veel meer.

Ergonomisch naar het toilet gaan

Het Westerse toilet dwingt je rechtop, in een hoek van 90°, te zitten. Dat blijkt niet de meest ergonomische houding te zijn voor een toiletbezoek. Een meer ergonomische houding is de squat-houding. In vele Oosterse landen wordt deze houding al toegepast.

Een ergonomisch toilet

De drie studenten ontwierpen daarom een nieuw toilet, geen squat-toilet maar wel een hybride model. De gebruiker moet namelijk op het toilet stappen en vervolgens zijn benen optrekken tot de juiste hoek. Op die manier willen de ontwerpers onze ‘slechte’ westerse gewoonten veranderen. Ze willen ons dus met een betere houding naar het toilet laten gaan.

Een slim toilet

Dat is niet alles! Het toilet van de toekomst is niet enkel ergonomisch, maar ook slim. Het technologische nieuwtje aan dit toilet? Het toilet is in staat om je urine te analyseren en je te waarschuwen bij diabetes, nieraandoeningen en zelfs zwangerschap. Dankzij deze technologie draagt het toilet ook bij aan de volksgezondheid…

Het toilet is voorlopig nog maar een concept, maar het is een veelbelovend, innovatief idee waar heel wat toekomst in zit!

05/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe kalk verwijderen? Onderhoudstips voor een zuiver toilet
Volgende artikel
Woning kopen of huren: kiezen tussen de pest en cholera?