Bouw & Reno - Sanitair

Energiezuinige condensatieketels voor elke woning

Uw huis is perfect geïsoleerd, inclusief isolatie van het dak, (drie)dubbele beglazing en extra geïsoleerde muren? Ideaal want zo bespaar je op je energiefactuur en je doet het milieu een plezier. Helaas ga je water nodig hebben, veel water. Niet alleen voor je dagelijkse douche, ook om je woning te verwarmen heb je waarschijnlijk warm water nodig. Alleen al naar het opwarmen van dat water gaat ongeveer de helft van je energiefactuur.

Ga nog een stapje verder en wees je energieleverancier te snel af: met een condensatieketel produceer je meer warmte met minder energie. Zo bespaar je al gauw 30 tot 40 % energie!

Zo werkt een condensatieketel

Een condensatieketel werkt op basis van condensatie die ontstaat bij de overgang van waterdamp naar vloeibaar water. Die waterdamp is dan weer afkomstig van rook ontstaan uit een verbranding. Een condensatieketel recupereert de energie die bij dit proces vrijkomt en gebruikt die energie om het retourwater van je radiatoren op te warmen. Condensatieketels zijn vandaag de dag dus bijzonder zuinig doordat ze elke vorm van warmteverlies voorkomen.

Een condensatieketel voor elke woning

Of je nu op een appartement, in een rijhuis of in een villa woont, en of je nu veel of weinig energie verbruikt, er bestaat een gepaste condensatieketel voor elke woning! Je hebt de keuze uit wandmodellen of staande modellen, modellen die alleen geschikt zijn voor verwarming of modellen met ogenblikkelijke sanitaire warmwaterproductie, condensatieketels met ingebouwde boiler, modellen gecombineerd met een warmtepomp en zelfs modellen die fluisterstil werken. En welke condensatieketel je ook kiest, besparen op je energiefactuur doe je altijd.

Hoeveel kost een condensatieketel?

De kostprijs van een condensatieketel kan enorm variëren afhankelijk van je wensen en behoeften, maar schommelt tussen de 1.500 euro en de 4.000 euro. Ben je een beschermde afnemer (afnemers die recht hebben op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas), dan heb je evenwel recht op een premie van de netbeheerder. Maar ook als je daar geen recht op hebt, is investeren in een condensatieketel de moeite: de gasprijzen zullen alleen maar blijven stijgen en alternatieve energie is de toekomst.

Meer weten over de energiezuinige condensatieketels van Facq? Breng dan een bezoekje aan hun site of één van hun toonzalen.
12/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Banken worden overspoeld met de vraag om de woonlening te herzien
Volgende artikel
Kleuradvies interieur – voor een sprankelende look