Bouw & Reno - Sanitair

Efficiënt spoelen met een ‘rimless’ hangtoilet

De badkamer moet een baken van rust en ontspanning zijn in huis. Daarom staat de technologie niet stil en duiken er dagelijks sanitaire nieuwigheden op die van je badkamer een mooie maar vooral ook praktisch ingerichte ruimte maken. Ook als je in de badkamer een toilet wilt installeren, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Kies je ervoor om een staand toilet of een hangtoilet te kopen? Die laatste optie is alvast het overwegen waard, als hygiëne en esthetiek in de badkamer hoog op je prioriteitenlijstje staan.

Het ‘rimless’ hangtoilet van Duravit

Een hangtoilet is een toilet dat aan de muur bevestigd is en de grond niet raakt. Het mechanisme wordt volledig in de muur verwerkt, zodat je enkel de closetpot ziet hangen. Ook het ‘rimless’-model in de DuraStyle-reeks van Duravit is zo’n praktisch hangtoilet. Het is een wandtoilet zonder spoelrand, dat dankzij een krachtige spoeltechniek je toilet bijzonder efficiënt en zuinig spoelt. Bovendien gaat dat snel en dat maakt van dit wandtoilet de geschikte badkameroplossing. Een korte schoonmaaktijd in combinatie met een optimale hygiëne: wat wens je nog meer?

De troeven van een hangtoilet

Naast de efficiënte spoeltechniek biedt een DuraStyle-hangtoilet nog meer troeven.

1.      Esthetiek

Een wandtoilet ziet er in al zijn eenvoud bijzonder gesofisticeerd uit. Omdat het spoelreservoir in de muur verwerkt is en je enkel een duwknop ziet, krijg je een gestroomlijnde vorm die in elke badkamerstijl tot zijn recht komt: klassiek, landelijk, romantisch of strak.

2.      Duurzaamheid

De economische spoeltechniek maakt van het hangtoilet een ecologische en duurzame keuze. Het waterverbruik ligt laag en dat is in tijden van ecologisch bewustzijn zeker geen te verwaarlozen pluspunt.

3.      Praktisch

Het spreekt voor zich dat een hangtoilet minder ruimte in beslag neemt dan een staand toilet. Dat maakt het de perfecte keuze voor kleine badkamers. Verder biedt het feit dat dit toilet de grond niet raakt nog een ander voordeel: je badkamer poetsen wordt een stuk makkelijker. Gewoon even onder de toiletbak dweilen en klaar!

Hebben we je overtuigd van de esthetische en praktische voordelen van een hangtoilet? Kom de verschillende modellen dan zeker eens bekijken in een van de Facq-showrooms.

 

16/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een zonneboiler plaatsen: op welke premies heb ik recht?
Volgende artikel
3 DIY-projecten waar je kinderen van versteld zullen staan