Bouw & Reno - Sanitair

Een softclose-toiletbril en andere vernieuwende toiletaccessoires

Softclose toiletbril

Je toilet makkelijker dan ooit reinigen? Nooit meer de klap van een te hard dichtvallende toiletbril aanhoren? Het kán, je hoeft alleen maar het juiste toiletsysteem te kiezen. Van softclose-toiletbril tot toilet zonder spoelrand: de handige toiletoplossingen liggen zo voor het grijpen. Waarom zou je het jezelf niet makkelijk maken?

Softclose-toiletbril: stil en veilig

Als je nog een toilet ‘oude stijl’ in huis hebt, ken je het storende geluid van een al te hard dichtklappende toiletbril wellicht maar al te goed. Het overkomt ons allemaal weleens dat we de toiletzitting ongewild naar beneden laten vallen, soms zelfs met schade aan de toiletpot tot gevolg. Om dat te voorkomen én voortaan te genieten van een geruisloze wc-bril, is een softclose-systeem de oplossing. De softclose-functie zorgt ervoor dat de zitting langzaam neerkomt op de toiletpot. Zo beperk je het risico op schade aan je toilet.

 

Je toilet makkelijker reinigen

Het is een van die huishoudelijke taakjes waaraan je niet ontkomt, maar die iedereen op een andere manier lijkt te doen: het toilet schoonmaken. We gebruiken wellicht allemaal een speciaal wc-reinigingsmiddel, maar met dat middel bereik je doorgaans niet alle hoekjes en kantjes van de toiletpot. Er zijn twee manieren om dat probleem op een handige manier te omzeilen.

1. Wc-bril met liftoff-systeem

Het woord zegt het zelf: met dit systeem krijg je een toiletdeksel dat je kunt oplichten van de pot. Je hoeft het alleen maar uit de scharnieren te tillen en klaar is je toilet om tot in de puntjes gereinigd te worden. Na de schoonmaakbeurt laat je het deksel weer in de hengsels glijden, en klaar is kees.

2. Toilet met open spoelrand

Toiletten van de oude generatie hebben doorgaans een gesloten spoelrand, waar je moeilijk bijkunt met een borstel. Het gevolg: bacteriën hopen zich op in de spoelrand, en dat is natuurlijk allesbehalve hygiënisch. Om je toilet hygiënisch en brandschoon te houden, is een open spoelrand de oplossing. Die maakt het volledige toilet rondom perfect reinigbaar.

Hygiëne en gebruiksgemak

Als je kiest voor een van bovenstaande toiletoplossingen, kies je voor gebruiksgemak én te allen tijde een superhygiënisch toilet. Weet je niet waar je zoektocht te beginnen? De grote sanitaire merken Pressalit, Duravit en Villeroy & Boch hebben deze hoogkwalitatieve toiletsystemen in huis.

07/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Helemaal mee met de badkamertrends 2015
Volgende artikel
Een stralend onderhoud voor je houten vloeren