Interieur - Keuken

Een inbouw, opbouw of onderbouw spoeltafel: de verschillen

De spoeltafel is de kern van je keuken en wordt heel intensief gebruikt. Het design en het materiaal zijn van belang, maar het type spoelbak is minstens even belangrijk. Je hebt de keuze uit drie modellen: inbouw, opbouw of onderbouw. We zetten de verschillen op een rijtje en bespreken de mogelijkheden en beperkingen!

Een inbouw spoeltafelSpoeltafel

Bij een inbouw spoeltafel gaat de rand van de spoelbak naadloos over in het werkblad. Beide vormen één mooi geheel, wat een stijlvolle look oplevert. Dat maakt inbouwmodellen heel populair. Ze passen bovendien in allerlei soorten keukens: modern, landelijk, klassiek en design. Extra voordeel: inbouw spoeltafels zijn heel onderhoudsvriendelijk.

 

Een opbouw spoeltafel

Opbouw spoeltafels worden op het werkblad geplaatst. Het is de meest eenvoudige manier om een spoelbak te monteren. Dit is de ideale oplossing voor werkbladen die minder waterbestendig zijn. De rand rust dus op het werkblad, waardoor het water niet zomaar vanuit de spoelbak op het werkblad terechtkomt (en omgekeerd).

Een onderbouw spoeltafel

SpoeltafelDe spoeltafel wordt in dit geval onder het werkblad gemonteerd. De bladuitsparing blijft in het werkblad zichtbaar, zodat je meer werkruimte hebt. Dit type wordt vooral gebruikt voor werkbladen uit waterbestendig materiaal zoals graniet, keramiek of natuursteen. Bovendien is het werkblad makkelijk te reinigen.

Zodra je je favoriete model hebt gekozen, kun je het materiaal, de stijl en de afwerking kiezen. Aan keuze geen gebrek. Ga langs bij een sanitairspecialist voor advies op maat!

 

09/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 wandelroutes waarvan je haren overeind gaan staan
Volgende artikel
Lifehack: deze items kun je perfect in de vaatwasser steken