Bouw & Reno - Sanitair

Douchen in bad? Kies een design badscherm

Aangezien we allemaal compacter gaan wonen, worden onze badkamers ook almaar kleiner. Vaak kun je wel een douche of bad plaatsen, maar beide is meestal moeilijk. Met een bad- en douchecombinatie is dat zo opgelost. Gewoon een badscherm aan je bad bevestigen en je bent klaar.

De voordelen van een badscherm

Met een badscherm creëer je meteen meer ruimte. Handig als je nieuwbouwwoning een kleine badkamer heeft en je dus geen douche én bad kunt plaatsen. Heb je al een bad en wil je je badkamer renoveren? Ook dan kun je een douchescherm integreren. Een douchewand zorgt ervoor dat er geen water in het rond spat en voorkomt dat je na je bad- of douchebeurt de hele badkamer moet schoonmaken.

Inda_Sim

Glazen badwand

Een badscherm wordt meestal uit glas gemaakt. Zo’n scherm ziet er natuurlijk mooier en stijlvoller uit dan een douchegordijn. Heb je een landelijke, moderne of minimalistische badkamer? Geen probleem, want glas past in vrijwel elke badkamerinrichting. Glas heeft dan ook een neutrale look-and-feel en geeft je badkamer een extra luxetoets. Met glas oogt je badkamer meteen ruimer en bovendien ervaar je geen gesloten gevoel als je in de douche staat – in tegenstelling tot een douchegordijn. Glas laat ook geen straaltje water door, aangezien het echt tegen het bad wordt geplaatst. Bij een douchegordijn bestaat de kans dat er wel nog enkele waterstraaltjes ontsnappen.

Huppe_501 Design_2delig

Verschillende modellen

Er bestaan een heleboel verschillende soorten badschermen. Zo heb je er met een vaste wand die aan de muur en het bad zijn gemonteerd. Verder bestaan er ook schermen uit een, twee of zelfs drie delen die kunnen worden uitgeklapt. Het voordeel ervan is dat ze nog minder ruimte innemen. Je kunt op die manier makkelijker in en uit het bad stappen.

Onderhoud van de douchewand

Een glazen badscherm vraagt natuurlijk af en toe een schoonmaakbeurt. Nadat je in bad of onder de douche bent geweest, spoel je het scherm af met proper water en maak je het droog door middel van een aftrekker en een doek. Zo vermijd je kalkaanslag.

Duscholux_Bella Vita3

 

10/12/2015

Vragen en opmerkingen

I
Ilona

Van welk merk is de laatste bad(schuif)wand?

  I(
  iWonen (Dimitri)

  Hey Ilona!
  Dat is de Bella Vita 3 van Duscholux. Mooi hé?
  Groetjes,
  Dimitri van Inspirerend Wonen

I
Ilona

Heel mooi, dan je wel!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De juiste dakgoot kiezen voor jouw woning
Volgende artikel
Deze innovatieve wc bant onfrisse wc-geurtjes