Bouw & Reno - Sanitair

Deze innovatieve wc bant onfrisse wc-geurtjes

Erger jij je ook zo aan een onfrisse geur in het toilet? Uiteraard wil je geurhinder in je badkamer koste wat het kost vermijden, want niets is vervelender dan je te moeten douchen in een ruimte die allesbehalve fris ruikt. Je kunt die geurtjes dan wel camoufleren met een spray of geurverspreider, maar nog beter is om de onfrisse geurtjes in je toilet meteen aan te pakken, zodat ze geen kans krijgen om zich over je huis te verspreiden.

Hoe ontstaan onaangename wc-geurtjes?

Als het toilet niet fris ruikt, is dat doorgaans te wijten aan een probleem met de ontluchting. Het water in de wc-pot fungeert namelijk als een soort sluis om de rioollucht tegen te houden. Als het water in de toiletpot te laag staat, dan verdwijnt die ‘geursluisfunctie’ van het water en komen rioolgeurtjes makkelijker naar boven.

Ook een verstopt toilet kan logischerwijs geurhinder veroorzaken. Verstopte leidingen vormen een broeihaard van bacteriën; laat ze dus niet ongemoeid en haal er zo snel mogelijk een loodgieter bij.

Oplossing of lapmiddel?

Veel mensen plaatsen geurverspreiders – de bekende houten stokjes in een potje gevuld met een etherische olie – of spuiten met geursprays in het toilet. Hoewel die wel voor een aangenaam geurtje zorgen – van klassieke lavendelgeur over een bloemige rozengeur tot relaxerend sandelhout – lossen ze het probleem niet op. Ze maskeren de wc-geurtjes alleen maar.

Geen geurtjes meer in je wc

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en onaangename geuren geen schijn van kans geven? Dan kies je het best voor een systeem met een geïntegreerde geurfilter. De Systemfix DuoFresh van Geberit is in dit opzicht ideaal. Dit inbouwmontage-element kun je probleemloos met eender welke hangcloset combineren. Dankzij de ingebouwde actieve koolstoffilter, die zich achter het druktablet bevindt, worden de wc-geurtjes meteen gezuiverd en als een fris briesje opnieuw de kamer ingestuurd. Met één druk op de knop schakel je het geurzuiveringsonderdeel in. Na 10 minuten schakelt het automatisch weer uit, maar je kunt het ook handmatig stopzetten.

Wc-geurtjes voorkomen - DuofreshGeberit2
De werking van de Systemfix DuoFresh van Geberit. De closetpot kies je zelf naar keuze.

 

13/12/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Douchen in bad? Kies een design badscherm
Volgende artikel
Keuken inrichten: dit moet je weten over keukenwerkbladen