Bouw & Reno - Sanitair

De voordelen van een soft-closing toiletbril

Vergeet de man des huizes regelmatig de toiletbril naar beneden te doen en word jij ’s nachts herhaaldelijk wakker doordat iemand de toiletbril dichtknalt? Dan is het hoog tijd voor een ‘soft-closing’-toiletbril. Die bril daalt geruisloos neer op de toiletpot. Gedaan met de geluidsoverlast in huis! Wij zetten alle voordelen van de ‘soft-closing’-toiletbril op een rij.

De soft-closing toiletbril maakt geen geluid

In tegenstelling tot traditionele toiletbrillen die een vervelend bonzend geluid maken als je ze te hard sluit, maakt de ‘soft-closing’-toiletbril vrijwel geen geluid. Dit ongeacht hoeveel druk je uitoefent op de toiletbril tijdens het sluiten. Een ware opluchting, vooral met kleine kinderen in huis. Het probleem van het zachtjes sluiten is van de baan en de kans dat ze er met hun vingertjes tussen zitten is ook nog eens miniem.

Een toiletbril die je toiletpot beschermt

De kans dat de toiletpot barst wanneer je de traditionele bril te hard dichtgooit, is groot. Zo’n barst is niet te herstellen en een nieuwe toiletpot is niet goedkoop. Het ‘soft-closing’-systeem voorkomt dat de toiletbril een grote impact heeft op je toiletpot. De kans dat de pot barst, is dus onbestaande!

Een minimaal onderhoud

De ‘soft-closing’-toiletbrillen worden gemaakt van bacterieresistent plastic of vinyl. Dat wil zeggen dat schimmels en algen geen kans hebben om zich aan de toiletbril te hechten. Hierdoor moet je de wc-bril minder frequent onderhouden: één keer in de twee weken volstaat.

De soft-closing toiletbril zit comfortabel

Door het materiaal waarvan de ‘soft-closing’-brillen gemaakt zijn, is het ijskoude gevoel van de bril van de baan. Dit maakt het zeer aangenaam om op de toiletbril plaats te nemen.

Een toiletbril met een prachtig design

Het oog wil ook wat, dat weten we ondertussen wel. Daar hebben de ontwerpers van de ‘soft-closing’-toiletbril ook goed over nagedacht. De brillen zijn namelijk verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren!

Makkelijk installeren

Een laatste voordeel van de soft-closing toiletbril is dat hij makkelijk te installeren is.

13/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Van containerwoning naar containerdorp – pop brixton London
Volgende artikel
Maak kennis met Round Connected – De slimme Honeywell thermostaat