Bouw & Reno - Sanitair

De voordelen van een elektronische kraan

Elektronische kraan

Vroeger zag je ze enkel op openbare plaatsen, maar tegenwoordig zijn elektronische kranen ook binnenshuis – in de badkamer of de keuken – een gangbare keuze. De redenen daarvoor zijn talrijk. Om te beginnen is er het gestroomlijnde design, maar het gaat veel verder dan dat! Enkele voordelen op een rijtje.

Gebruiksgemak in de badkamer

elektronische kraanBen je ook iemand die liever ’s avonds uitgebreid de tijd neemt om in bad te gaan of een douche te nemen? Dan moet het ‘s ochtends meestal snel gaan. Na het ontbijt even je gezicht en handen wassen, tanden poetsen, en hop: klaar om naar school of kantoor te vertrekken. In die situaties is een elektronische kraan bijzonder handig. Je houdt je handen voor de sensor en het water stroomt vanzelf uit de kraan. Een hele vooruitgang ten opzichte van de kranen van de oude generatie, waarbij je twee kranen – met koud en warm water – moest opendraaien en op elkaar afstemmen tot het water precies de gewenste temperatuur bereikt had.

Zuinige elektronische kranen

Naast de tijdsbesparing biedt een elektronische kraan in de badkamer nog een ander, misschien zelfs belangrijker voordeel. Elektronische kranen zijn zuinig in verbruik, net omdat het water op het signaal van de sensor begint te stromen én ook automatisch weer ophoudt. De kraan open laten staan tijdens het tanden poetsen? Met een elektronische kraan is daar uiteraard geen sprake meer van.

elektronische kraanWelke elektronische kraan kiezen?

Elektronische kranen werden destijds ontworpen voor ziekenhuizen en verzorgingscentra, waar hygiëne vooropstaat. Sindsdien zijn er tal van fabrikanten meegegaan in de trend, en daardoor kun je tegenwoordig heel mooie elektronische designkranen vinden. En uiteraard zijn deze kranen ook nu nog bijzonder hygiënisch: je hoeft ze niet aan te raken met vuile handen, waardoor er geen bacteriën met het kraanwerk zelf in contact komen. Handig na een middagje werken in de tuin, of wanneer de kinderen terugkomen van hun voetbalwedstrijd in de regen!

Oras is al sinds de jaren negentig gespecialiseerd in de productie van ‘handenvrije’ kranen en dus een uitstekende keuze als je kwaliteit en knowhow zoekt. Hun Optima-serie omvat elektronische kranen die alle voordelen (hygiëne, zuinigheid en gebruikscomfort) combineert met elegante vormen en een uitgekiend design. Perfect voor wie verder kijkt dan het praktische nut van kranen in de badkamer. Want het oog wil ook wat, toch?

16/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een hippe en onderhoudsarme vloer met retro vinyltegels
Volgende artikel
Je huis winterklaar maken, dat doe je zó