Bouw & Reno - Sanitair

De tweegreepskraan: een vleugje nostalgie in de keuken

tweegreepskraan

De keuken maakt steeds vaker deel uit van onze leefruimte.  Geef je de voorkeur aan strak en hip? Dat kan!  Maar ook de cottagekeuken blijft zeer populair. De landelijke sfeer voert je zó terug naar je kindertijd. Een accessoire dat absoluut niet mag ontbreken als je voor nostalgie kiest in je keuken: de tweegreepsmengkraan of retrokraan.

Authentieke charme in je keuken

De charme van een cottagekeuken zit in de warmte van materialen gecombineerd met hedendaagse snufjes. De keuken met de uitstraling uit grootmoeders tijd is nog steeds zeer populair. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de details. Denken we maar aan glazen kastdeurtjes, een porseleinen wasbak, koperen potten, gefreesde kastjes en … een retrokraan.

De elegantie van een tweegreepsmengkraan

Kenmerkend aan de tweegreepskranen of retrokranen zijn de draaiknoppen (in tegenstelling tot de hedendaagse hendels). Typisch hierbij zijn de aparte ‘Hot en Cold’-kranen die meteen een historische sfeer oproepen. Dergelijke kranen vragen om aparte materialen, maar porselein zie je geregeld terugkomen. Een porseleinen spoelbak, gecombineerd met een kraan met elegante kruisgrepen, brengen je keuken naar een hoger niveau. Zo past de ‘koude’ look van het porselein bijvoorbeeld perfect bij de warmte van een houten werkblad.

De romantiek van de retrokraan in de badkamer

De plek bij uitstek in je woning om weg te dromen en tot rust te komen is toch wel de badkamer. Droom jij ook van zo een plekje om je terug te trekken? Geef je badkamer dan een retrotoets!

Het pronkstuk in een romantische badkamer is een vrijstaand bad op pootjes. Bij zo’n een klassieke badkamer horen ook klassieke kranen. Ook hier is het gebruik van porselein in trek, in combinatie met robuuste materialen zoals beton, of warme elementen zoals hout. Tweegreepskranen stralen authenticiteit uit, maar zijn zeer degelijk. Net als de gewone hendelkranen zijn ze kwaliteitsvol en duurzaam.

03/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het perfecte windscherm voor een aangenaam terras
Volgende artikel
Een eigen bibliotheek: de droom van elke boekenliefhebber