Interieur - Badkamer

De ene douchekop is de andere niet: enkele mogelijkheden

Raindance Select HG2

Is heerlijk ontspannen onder de douche voor jou altijd een van de hoogtepunten van je dag? Of moet douchen voor jou net zo snel mogelijk gaan? Als je van plan bent om een nieuwe douchekop te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het antwoord op die vragen. De ene douchekop is nu eenmaal de andere niet, en dan hebben we het niet alleen over prijzen. Benieuwd welke douchekop het beste bij jou past? Lees verder en ontdek de voordelen van de populairste douchekoppen op de markt!

De regendouche

Wellness in de badkamer gaat hand in hand met een regendouche. Zo’n douche ziet er niet alleen prachtig uit in een moderne designbadkamer, maar staat ook garant voor puur genot. Je hoeft alleen maar je ogen te sluiten en je waant jezelf onder een waterval in de tropen. Kies voor het verfrissende effect van een zachte douchestraal of ga voor een krachtige massage!

HG Raindance E AIR_Motiv

De hoofd- en handdouche

Geen zin om telkens je haar nat te maken onder de douche? Dan is een handdouche onmisbaar. Een handdouche kun je in de hoogte verstellen op de glijstang of gewoon in de hand vasthouden. Mooi meegenomen: een handsproeier komt bijzonder handig van pas wanneer je je douche schoonmaakt. Kun je maar niet kiezen tussen een hoofd- of een handdouche? Ga dan gewoon voor een combinatie van de twee!

De waterbesparende douchekop

Wie graag wat langer onder de douche staat, kiest het best voor een waterbesparende douchekop. Het verschil tussen een gewone douchekop en een waterbesparende douchekop merk je nauwelijks (het water wordt namelijk subtiel met lucht gemengd in de kraan), terwijl je toch minder dan tien liter water per minuut verbruikt tegenover vijftien liter met een gewone douchekop. Volop genieten én besparen, wat wil een mens nog meer?

De douchekop met ledverlichting

douchekop antoniolupi MeteoXL

Liefhebbers van trendy badkamers en de laatste technische snufjes halen ongetwijfeld hun hartje op bij een douchekop met ledverlichting. Voor het energieverbruik hoeven ze het alvast niet te laten, want deze douchekop verbruikt helemaal geen stroom. De waterstraal fungeert als turbine en activeert zo de ledverlichting, die met intervallen van kleur verandert. Sommige led-douchekoppen veranderen zelfs van kleur naargelang de temperatuur van het water. Rood betekent heet, wit staat voor koud, blauw is lauw en paars staat voor heerlijk warm.

 

04/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gordijnen zijn out. Kleed je ramen aan met stores!
Volgende artikel
Dit moet je zeker doen voor je een huis bouwt!