Bouw & Reno - Sanitair

De 3 systemen voor een massagebad

Er gaat niets boven een vleugje wellness om de zorgen van alledag te vergeten en je lichaam in de ultieme ontspanningsmodus te brengen. En daarvoor hoef je niet naar de sauna of het kuuroord te trekken, want tegenwoordig haal je het bubbelbad of massagebad simpelweg zelf in huis. Binnen de massagebaden zijn er drie systemen mogelijk: lucht, water of een combinatie van beide. Benieuwd wat elk van deze systemen zo uniek maakt? Je leest het hier.

Massagebad met watersysteem

Een massagebad masseert het lichaam met behulp van jets. In dit geval zijn dat waterjets. Een pomp zuigt het water aan en stuwt het via de waterjets (ook wel hydrojets genoemd) in het bad. De intensiteit van de watermassage wordt bepaald door er meer of minder lucht aan toe te voegen.  Dat maakt  dit systeem  zuiniger. Want om de massage intenser te maken, hoeft er dus niet méér water uit de jets gepompt te worden. Je verspilt dus geen kostbaar leidingwater.

Massagebad met luchtsysteem

Je kunt ook kiezen voor een massagebad of bubbelbad dat functioneert met een luchtsysteem. Hierbij wordt verwarmde lucht via de jets in het water gepompt, en zorgt het aanpasbare luchtvolume voor de sterkte van de massagestralen.

Multi-systeem

Uiteraard hoef je niet voor één van beide systemen te kiezen. Wil je genieten van de voordelen die water- én luchtjets bieden? Ga dan voor het volledige pakket in een multi-systeem. Zo  ontspan je elke dag optimaal  tijdens jouw eigen wellnessmomentje!

De voordelen van een massagebad

Warm water wordt al eeuwenlang ingezet als remedie tegen spierpijn, overbelaste gewrichten of gewoon om te onspannen. Voeg daar nog de jets aan toe die je spieren  masseren en je begrijpt dat een massagebad een echte weldaad is voor een vermoeid lichaam. Een massagebad stimuleert bovendien de bloedcirculatie, zodat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd.

Het gevolg? Je voelt je weer helemaal opgeladen en fris. Let wel op dat je niet té lang in je bubbelbad blijft zitten, want dan krijg je het omgekeerde effect: een loom gevoel en zin om meteen in je bed te kruipen.

 

24/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De stadstuin inrichten als groene oase of verlengde van je interieur
Volgende artikel
Weinig zonlicht in je tuin? Maak het groen met schaduwplanten!