Bouw & Reno - Sanitair

Bespaar maximaal dankzij een minimale waterverspilling

Hoe lang sta jij in de douche te wachten op warm water? De meeste mensen laten ongeveer een minuut voorbijgaan na het opendraaien van de kraan en het gebruik van het water. Ondertussen stroomt er schoon drinkwater weg, gewoon omdat het nog niet warm genoeg is. Een gemiddeld gezin verliest zo per persoon per dag ongeveer vijftien liter water. Een enorme waterverspilling waar je zelfs niet bij stilstaat.

Waarom waterverspilling jou financieel pijn doet

Water laten wegstromen heeft twee nadelen die jij rechtstreeks voelt in je portefeuille – nog afgezien van de belasting voor het milieu. Enerzijds is water besparen een goed idee omdat je betaalt per liter die je verbruikt. Elke weggestroomde liter is dus verloren. Anderzijds verbruik je ook heel wat energie met een traditioneel verwarmingssysteem. Want je ketel draait op volle toeren om je zo snel mogelijk de gewenste warmte te geven.

De oplossing: warmwatercirculatie

Hoe bespaar je water zónder koude douches te beginnen nemen? Heel eenvoudig, door de wachttijd te elimineren. Dat is perfect mogelijk met een systeem van warmwatercirculatie. Je installeert een gemotoriseerde pomp die het water van je verwarmingstoestel naar de kraan voert, en afgekoeld water terug naar de ketel. Resultaat: meteen heet water uit de kraan. Dat is het baanbrekende van de COMFORT-pomp van Grundfos. De stille, compacte pomp gaat waterverspilling tegen én schrapt jouw vervelende wachttijd in de douche.

Slimmer, beter, ecologischer

Nóg beter wordt het met de splinternieuwe AUTOadapt-functie op je COMFORT-pomp. Dankzij die technologie leert je circulatiepomp jouw gewoontes kennen. Hij registreert wanneer je warm water verbruikt en past zich daaraan aan. Zo hoeft de pomp niet permanent te draaien, maar slaat hij automatisch aan op de momenten waarop jij water verbruikt. Dankzij die slimme functie verbruikt de pomp nog maar 5 tot 8,5 W. Ter vergelijking: een standaardpomp verbruikt ongeveer 60 W. Vaarwel waterverspilling én overbodig energieverbruik!

09/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hip behangpapier voor een cool interieur
Volgende artikel
8 design keukenaccessoires voor een avontuurlijke keukeninrichting