Bouw & Reno - Sanitair

Waarom waterbehandeling een absolute must is

gezond en helder water

Water behandelen voor je het gebruikt, heeft een positieve invloed op je toestellen en apparaten. Ze zullen minder snel stuk gaan en ook performanter zijn. En waterbehandeling is veel meer dan een waterontkalker installeren.

Sanitair dat lang meegaat dankzij waterbehandeling

Waterbehandeling sanitairJe hebt je sanitair niet gekozen voor enkele maanden, maar je wilt er jaren van genieten. Dat wil zeggen dat je het ook op de best mogelijke manier moet behandelen. Het water in de waterleiding is schoon. Toch zitten er nog minuscule vuildeeltjes in, die op lange termijn kunnen zorgen voor roest of verstoppingen. Daardoor gaan je apparaten minder goed werken en krijg je te maken met hoge herstellingskosten. Door een beetje te investeren in waterbehandeling, kan je die kosten en de last vermijden. Naast die vuildeeltjes zit er ook kalk in ons leidingwater. Water behandelen met een waterontkalker is dus essentieel als je lang van je apparaten wil genieten.

Makkelijk wassen dankzij de waterontharder

Is het leidingwater in jouw gemeente hard water of zacht water? Dat heeft een aanzienlijke invloed op de hoeveelheid wasmiddel die je nodig hebt voor je kleren. Met een waterontharder kan je wel de helft uitsparen op wasmiddelen. Onthard water is trouwens niet alleen goed voor je kleren, maar ook voor je huid. Hard water zorgt ervoor  dat onze huid uitdroogt. Wie last heeft van een droge huid zal ondervinden dat een waterverzachter kan helpen om de huid zacht en soepel te houden.

Wist je dat…

niet behandeld water kan zorgen voor lekkende kranen? Als vuildeeltjes in het water zich ophopen ontstaan er verstoppingen in de leidingen. Die kunnen ervoor zorgen dat je kraan niet goed meer sluit. Een lekkende kraan verliest al snel meerdere liters water per dag. Waterbehandeling kan dit voorkomen. Het is dus goed voor je portemonnee en voor het milieu!

 

12/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een tuinhuis plaatsen: de voornaamste aandachtspunten op een rijtje
Volgende artikel
Deze etenswaren bewaar je beter níét in de koelkast