Bouw & Reno - Sanitair

3 tips om kalkaanslag te verwijderen

Kalkaanslag is hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Toch zijn er trucjes die werken en kun je kalkaanslag in de douche of wasbak perfect voorkomen. Enkele tips die nauwelijks moeite kosten, maar wel een wereld van verschil maken.

1.      Voorkom kalkaanslag

Wil je vermijden dat je allerlei dure schoonmaakmiddelen en je beste schrobborstels moet bovenhalen om kalkaanslag op je kranen te verwijderen, zorg er dan voor dat kalk geen kans krijgt in jouw badkamer. Hoe je dat doet? Heel simpel. Droog na elk gebruik – douchen, je handen wassen of tanden poetsen – de kraan af met een vochtopnemende doek. Zo blijven er geen waterdruppels, en dus ook geen kalkresten, achter op het oppervlak en krijgt kalk geen kans om zich eraan vast te hechten.

2.      Kies voor een goed antikalkmiddel

Ook voor schoonmaakmiddelen geldt dat je beter investeert in een duurder product dat langer meegaat en effectief werkt, dan dat je keer op keer een goedkoop product gebruikt waarvan de werking te wensen overlaat.

Investeer dus in een kwalitatief antikalkmiddel, en je zult het verschil meteen merken. Ook schuursponsjes kies je maar beter zorgvuldig uit. De goedkope versies zijn vaak na één poetsbeurt hun schuurzijde al kwijt …

3.      Investeer in een waterontkalker

Leidingwater bevat onvermijdelijk kalk. Daarom is investeren in een waterontkalker of waterontharder geen overbodige luxe. Zo’n systeem verhindert kalkafzettingen en het beschermt je sanitaire installaties. Het filtert je water, zodat het zonder kalkresten in je leidingen terechtkomt en je bijgevolg zonder zorgen een douche kunt nemen.

De waterontkalkers die tegenwoordig ontwikkeld worden, zijn milieuvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Zo garandeert de AQA Total-waterontkalker een optimale antikalkbescherming zonder zout en mét magnesium- en calciumactivatie. Hij verbruikt weinig energie en je hoeft hem maar eens in de twee tot drie jaar aan een grondige onderhoudsbeurt te onderwerpen.

09/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Helemaal retro met een jaren 30-badkamer
Volgende artikel
Fêtes des Jardins & Loisirs – Inspirerende tuinbeurs in Chevetogne