Bouw & Reno - Sanitair

3 goeie redenen om te investeren in waterbehandeling

Zonder waterbehandeling kan water grote schade aanrichten aan je sanitaire installaties en verwarmingstoestellen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor je budget, want die toestellen waren een aanzienlijke investering, maar het kan ook je gezondheid ernstig schaden. We geven je drie goeie redenen om te investeren in waterbehandeling!

Langer plezier van je toestellen

Heel wat onzuiverheden zoals modder, zand- en roestdeeltjes die zich in het water bevinden, kunnen je sanitaire installaties beschadigen. De vuildeeltjes veroorzaken corrosie, roest, verstopping en lekken. Het gevolg? Je sanitaire toestellen gaan véél minder lang mee. Daarnaast beschermt waterbehandeling je sanitair ook tegen kalkaanslag en corrosie. Zo voorkom je verstopte leidingen, dure herstellingen en rood- of groenkleurig water.

Energie besparen dankzij waterbehandeling

Naast je sanitaire toestellen beschadigen, verhogen onzuiverheden ook je waterverbruik en energierekening. Een kraan die één druppel per seconde lekt bijvoorbeeld, verspilt 18 liter water per dag en een lekkende wc-spoeling kan 2000 liter per jaar verspillen. Ook kalkaanslag verhoogt je energieverbruik, vaak zelfs tot 10%, door defecten aan de verwarmingselementen. Je hebt er dus alle belang bij om je installaties te beschermen door middel van waterbehandeling. Dat bespaart je heel wat kosten, water en energie! En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

Meer hygiëne in de badkamer

Waterbehandeling zorgt ook voor meer hygiëne in je woning. Wanneer kalkaanslag en corrosie zich hechten aan je leidingen, kunnen er namelijk spleten ontstaan. Die zwakke plekken in combinatie met een vochtig klimaat versterken de aanwezigheid van bacteriën. Dankzij waterbehandeling hebben kalk en corrosie geen kans en geniet jij van meer hygiëne. Want hoe minder kalkaanslag, hoe meer hygiëne en hoe beter de preventie tegen legionella.

Meer weten over waterbehandeling? Wens je meer prijzen en info? Dan staan Facq en BWT voor je klaar met professioneel advies!

PS: bovendien houdt onthard water je huid en haar zacht en soepel!

06/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Waar in de badkamer plaats ik mijn stopcontacten?
Volgende artikel
Jonge Belgen renoveren, maar niet van harte