Bouw & Reno - Ramen & Deuren

Buitendeurbeslag – Bereid je buitendeuren voor op de zomerzon

De zon schijnt op volle toeren, heerlijk. Althans wij vinden dit heerlijk, je buitendeuren daarentegen krijgen het zwaar te verduren. Vocht en hitte laat je houten buitendeuren uitzetten en weer krimpen, de verf moet zich weren tegen zon en regen … Om je buitendeuren te beschermen tegen het zonnetje en even hard te laten stralen, hebben we dus enkele tips voor je klaarstaan!

Buitendeuren behandelen

De zomervakantie is volop bezig en iedereen geniet van het prachtige weer. Terwijl jij je insmeert om je te beschermen tegen de zon, laat je jouw buitendeuren braden? Net zoals jij jezelf beschermt, is het ook belangrijk om je buitendeuren te beschermen. Dit doe je door ze jaarlijks onder handen te nemen en goed te verzorgen.

Buitendeuren herschilderen met extra beschermlaag

In de eerste plaats is het belangrijk om de deur opnieuw te lakken, beitsen of verven, afhankelijk van jouw voorkeur. Maar voor je daaraan begint, verwijder je best de oude laag. Dit doe je door de buitendeuren op te schuren of met een afbijtmiddel. Nadien ga je aan de slag met de nieuwe laag lak, beits of verf. Begin altijd met de diepst gelegen delen en het daaraan grenzende vlak. Eerst de bovenzijde, nadien de onderzijde. Vervolgens schilder je de horizontale delen en als laatste de verticale delen en de dorpel.

Buitendeurbeslag vervangen

Hebben je deurklinken het zwaar te verduren gehad? Of wil je een nieuwe look? Dan kan je jouw buitendeuren opnieuw laten stralen door het deurbeslag te vervangen. Je kan in plaats van een deurklink, ditmaal eens voor een deurknop of voordeurgreep kiezen. Voorzie daarbij een veiligheidsrozet in dezelfde stijl. Je kan namelijk kiezen voor verouderd ijzer of wit brons, twee prachtige rustieke materialen!

Buitendeurbeslag opblinken

Heb je al kwalitatief buitendeurbeslag? Maar verloor het zijn glans, dan volstaat het om ze terug op te blinken.

De beste manier om het wit bronzen deurbeslag van Dauby te onderhouden is door het regelmatig af te nemen met een zachte, droge doek. Verder is er geen extra onderhoud vereist. Let op: het is ten sterkste afgeraden om schuurmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Om het verouderd ijzer te beschermen, is het aan te raden om de artikelen regelmatig opnieuw te behandelen met donkere bijenwas. Deze versterkt de verouderde look van het ijzer en beschermt het deurbeslag tegen roestvorming.

PS: vergeet het beslag van je tuinhuis, garage en eventueel poolhouse niet!

10/07/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Decoratie salontafel: 10 hippe manieren om je salontafel op te frissen
Volgende artikel
Zeg niet zomaar ‘tafel’ tegen deze kunstwerken – 8x design tafels