Bouw & Reno

Propaangas als tijdelijke oplossing

Verwarmen op propaangas is een ecologische oplossing die optimaal comfort biedt en geschikt is voor centrale verwarming, sanitair warm water of koken. Bovendien kan je propaan perfect combineren met hernieuwbare energiebronnen. Heb je geen aardgasaansluiting in jouw woning? Geen probleem, propaan is de ideale oplossing!

Propaan, optimaal comfort

Propaangas en aardgas bieden hetzelfde comfort. Gasvuur, vloerverwarming, warm water productie, koken op gas, bijverwarming,… alle toepassingen zijn mogelijk met propaangas.

Propaangas, een tijdelijke oplossing?

Als je gaat wonen of bouwen op een plek waar er voorlopig nog geen aardgasaansluiting is, biedt propaangas de ideale oplossing! Nadien kan je met een kleine aanpassing aan de sproeikoppen gemakkelijk en zonder bijkomende kosten overschakelen op aardgas. Wanneer je overschakelt op aardgas, moet je enkel de klantendienst van jouw gasleverancier op de hoogte brengen, zodat zij de gastank kunnen verwijderen.

Premie in Vlaanderen

Vanaf 15 maart 2012 en tot 31 augustus 2013 geeft de FeBuPro een premie van 150 euro aan alle Vlaamse gezinnen die, in afwachting van hun aansluiting op het aardgasnet, kiezen om over te schakelen op een propaangasinstallatie voor centrale of individuele verwarming.

 

30/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tips voor een optimale inbraakbeveiliging
Volgende artikel
Ecologisch en zuinig verwarmen gaan hand in hand