Bouw & Reno - Nieuwbouw

Microwonen: straks ook in België een trend?

microwonen_parijs

Je hele huishouden organiseren op slechts 25 vierkante meter? In wereldsteden als Parijs en New York is het al langer een trend. Overal ter wereld komt minimalisme tot uiting in strakke designs en een sobere levensstijl, maar nu wordt ook de woonoppervlakte geminimaliseerd. Zijn microwoningen binnenkort ook niet meer weg te denken uit steden als Brussel, Gent en Antwerpen?

Microwonen in de maxistad

Studenten, millennials, gepensioneerde babyboomers: iedereen wil deel uitmaken van het bruisende stadsleven. Omdat stadswoningen zo begeerd zijn, schieten koop- en huurprijzen de hoogte in. Om je toch maar een plaatsje in de stad te kunnen verzekeren, moet je vaak inboeten aan woonruimte. Daarvoor is microwonen dé oplossing! Op zich hoeft een kleine woonoppervlakte in de stad geen probleem te vormen, want je doet toch heel wat zaken buitenshuis. Een avondje onder vrienden kan zich afspelen op café en zonnebaden doe je niet meer in de tuin, maar in het stadspark.

Kleine woning, grote verbeelding

Om comfortabel te wonen op minder dan 30 vierkante meter moet je creatief uit de hoek komen. Dat bewijst ook de Parijse architecte Julie Nabucet. Het filmpje waarin ze toont hoe ze een kamer van amper 12 vierkante meter heeft omgetoverd tot een functioneel micro-appartement ging niet voor niets de hele wereld rond. Door meubels meerdere functies te geven en elke vrije plek als opslagruimte te gebruiken, creëert ze een praktische én hippe woning.

Microwonen is niet voor iedereen weggelegd, maar het doet je wel afvragen of je die extra ruime inkomhal en drie wc’s eigenlijk wel nodig hebt.

 

24/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Nieuwe tuinmeubeltrends
Volgende artikel
Populaire poetsmythes onder de loep: kun je je badkamer kuisen met cola?