Bouw & Reno - Nieuwbouw

Een woning bouwen met metaalskeletbouw

Metaalskeletbouw biedt niet enkel talrijke voordelen in de industrie, ook voor particuliere bouwers is het een mooie optie. Metaalskeletbouw is een snelle en praktische bouwmethode die vaak resulteert in heel ruime, strakke en moderne woningen. Kortom, het is de ideale manier om hedendaagse en trendy woningen op te trekken!

Voordelen van metaalskeletbouw?

Bij metaalskeletbouw ga je een prefab stalen structuur in de bodem verankeren, waarop vervolgens de binnen- en buitenmuren worden opgetrokken. Het metaalskelet biedt vele voordelen. Zo is het een snelle en goedkope bouwmethode, die een grote architecturale vrijheid biedt. Je kan namelijk alle mogelijke bouwvormen realiseren. Zolang het past binnen de stedenbouwkundige voorschriften, kan je jouw wildste bouwdromen waarmaken.

Omdat er bij deze constructiemethode geen draagmuren zijn, kan je de binnenruimte volledig naar wens inrichten. Zo is het mogelijk om veel grotere en ruimere volumes te bouwen dan bij klassieke bouwmethodes.

Met metaalskelet kan je dus ruime woningen met een industriële look bouwen, en bouwen volgens de hedendaagse bouwtrends. Ook bij renovaties kan je deze bouwtechniek makkelijk toepassen. Met een goede thermische isolatie (meestal langs de buitenkant), biedt deze bouwconstructie bovendien een groot comfort.

En langs de buitenkant?

Ook voor de afwerking van staalskeletbouw bestaat er een waaier aan mogelijkheden. De buitenkant van de woning wordt rond de staalstructuur opgetrokken, waardoor het uitzicht enorm kan variëren. Je kan dus kiezen voor elk type gevelbekleding, inclusief grote raampartijen. Langs de binnenzijde worden de plafonds en muren meestal bezet, zoals in traditionele woningen. Maar voor een hedendaagse design uitstraling, kan je de stalen structuur ook zichtbaar laten!

Je wil graag een huis kopen en bent volledig weg van de industriële bouwstijl? Dan moet je eens een kijkje nemen op de beste immo websites. Hier vind je heel wat prachtige en moderne woningen.

 

29/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een wandkapstok maken
Volgende artikel
Combi-ovens: lust voor het oog