Bouw & Reno

Met volle gas op vakantie: Primagaz op de boot

Propaangas kent heel wat praktische toepassingen. Propaangas op de camping, propaangas op het terras en nu ook: propaangas aan boord!

Met de boot op reis…

Zeilvakanties, cruises, bootreizen maken… als je met de boot reist, zie je een land vanuit een ander perspectief. Je meert aan en geniet van de bijzondere sfeer in een jachthaven. Van daaruit kan je allerhande uitstapjes maken. Eens terug op het water kan je genieten van rust en de meest adembenemende zonsondergangen! De kleine oppervlakte van een boot biedt vaak ook heel wat comfort.

Comfort op de boot, met propaangas!

Het kan ons soms verbazen, maar op de boot is vaak heel wat hedendaags comfort aanwezig… Je kan zonder problemen een warme douche nemen, in de koelkast houd je jouw drankjes koel, op het kookvuur kan je lekker koken en als je het koud krijgt zet je gewoon de verwarming aan! De sleutel tot dit comfort heeft ook een naam: propaangas. Propaan is namelijk de ideale brandstof voor de kookplaat, de koelkast en verwarming op jouw boot.

Wat is de ideale gasfles voor aan boord?

Je hebt een ruime keuze aan gasflessen in verschillende soorten en maten. De gasfles wordt buiten de kajuit in een gasbun geplaatst. Bij zeiljachten kan je de gasfles in de bakskist plaatsen, bij kleine motorjachten staat de gasbun vaak op het achterplateau. De kachel, kookplaat, boiler en koelkast, je kan deze toestellen allemaal op deze gasfles aansluiten.

Het is wel belangrijk dat je de gasinstallatie op jouw boot laat plaatsen en keuren door een erkend gasinstallateur. Gastoestellen voor op de camping zijn niet geschikt om aan boord te nemen.

15/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design meubels uit Japan: van Sori Yanagi tot Toyo Ito
Volgende artikel
Huis of appartement kopen?