Bouw & Reno

Met volle gas op vakantie: de camping

Kamperen is een goedkope manier om een streek of een land te ontdekken. Of je nu vertrekt met de tent, de mobilhome of de caravan, kamperen is altijd een succes. Om dit avontuur aangenaam en comfortabel te houden, moet je echter wel over een minimumuitrusting beschikken. Inspirerend Wonen trekt met volle gas naar de camping!

Optimaal kamperen met gas

Naast de juiste kledij, een waterdichte tent, een comfortabele matras, een warme slaapzak, zonnecrème en muggenmelk, heb je ook nog verlichting en een kooktoestel nodig om optimaal te kunnen kamperen.

Hier volgt een lijstje met de essentials die je niet mag vergeten wanneer je gaat kamperen.

Op de camping kook je met gas!

Koken op gas is ideaal op de camping. Of je nu gaat kamperen met de tent of de mobilhome, dat is meestal een kwestie van smaak. Sommigen voelen zich meer in harmonie met de natuur als ze met de tent vertrekken, anderen genieten dan weer van het comfort van de caravan.

Gasflessen als deze Twiny zijn compact. Ze zijn speciaal zo ontworpen dat je ze makkelijk en veilig kan vervoeren en hanteren. Deze gasflessen zijn dus zeer geschikt om mee te nemen naar de camping!

De handvaten van deze kleine gasflessen zijn zelfs zo uitgerust dat je er dragers op kan zetten waarop een kookplaat kan worden bevestigd. Zo kan je de gasfles ook als grill of kookvuur gebruiken en alles klaarmaken waar je maar zin in hebt!

Kamperen met de caravan of mobilhome biedt meer mogelijkheden dan met de tent. Je kan meer spullen meenemen en jezelf beter uitrusten. Zo’n voertuig heeft meestal wat meer plaats, dus waarom zou je dan geen kleine draagbare barbecue meenemen? Op de markt zijn heel wat leuke, praktische en multifunctionele barbecuetoestellen verkrijgbaar.

Gaslamp

Als de nacht valt op de camping, is het belangrijk om op een goede verlichting te kunnen overschakelen. Je kan kiezen voor een elektrische lamp, maar de batterijen zijn meestal snel leeg en voortdurend batterijen vervangen kost bovendien heel wat geld. Petroleumlampen zijn dan weer minder praktisch en milieuvriendelijk. Verder zijn ze niet zo veilig en verspreiden ze een onaangename geur. Ook in dit geval is het dus beter om gas te gebruiken. Op kleine gasflessen met propaan, zoals de Twiny, kan je ook een gaslamp aansluiten.

Om niet zonder gas te vallen

Om niet zonder gas te vallen – wat erg vervelend kan zijn op de camping – kan het ook interessant zijn om een gaspeildetector, zoals de Detecto, op een propaangasfles te plaatsen. Deze detector verwittigt jou wanneer het tijd wordt om jouw gasfles te vervangen.

08/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wordt successieplanning belastingontduiking?
Volgende artikel
Ontdek IKEA UPPLEVA: alles in één!