Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

Slimme wasmachine doet handwas erbij

Delicate stoffen horen niet thuis in de wasmachine. Een wollen trui te warm wassen: dat overkomt je maar één keer. Helaas is het alternatief voor kleding die je niet te warm mag wassen, of die delicate details bevat, minder leuk: met de hand wassen … Of toch niet? Samsung bedacht een slimme wasmachine die jouw ‘handwasprobleem’ voorgoed van de baan veegt.

Wasmachine, handwas of allebei?

Niemand staat te springen om delicate kledingstukken met de hand te wassen. Je moet vooroverbuigen in de badkuip, of een te kleine gootsteen gebruiken om je handwas te doen. Bovendien moeten je kledingstukken daarna alsnog in de wasmachine. Een heel gedoe. Daar brengt Samsung nu verandering in, met een slimme wasmachine waarvan je je afvraagt waarom niemand hem eerder heeft uitgevonden.

Slimme wasmachine met ingebouwde gootsteen

De Samsung Active Wash, zo werd deze ingenieuze wasmachine gedoopt. Hij brengt je handwas dichter bij de wasmachine. Letterlijk. Want bovenop de Active Wash bevindt zich een kom – vergelijkbaar met een gootsteen – waarin je je zijden blouse met de hand kunt wassen of waarin je die jeans met moddervlekken alvast van de ergste vlekken kunt ontdoen voor je ze in de wasmachine stopt.

Schrobkom in wasmachine

De waskom bovenop de machine bevat een waterjet en een geribbelde binnenkant, zodat je vlekken uit je kleding kunt wegschrobben door ze tegen de ribbels aan te wrijven en niet tegen elkaar. Zo blijven je meest delicate stukken langer mooi. De kom is bovendien makkelijk uitneembaar, zodat je je voorgewassen kleding meteen in de wastrommel kunt gooien.

Met deze slimme wasmachine heb je dus geen enkel excuus meer om af te zien van die voorwas. Je hoeft je niet meer te verplaatsen van de badkuip naar de wasmachine en je kleren blijven langer mooi omdat je ze makkelijker en veiliger kunt schrobben. Wie had gedacht dat wassen nóg makkelijker zou worden dan het al was?

09/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klaar voor de terrasrevival? Zó maak je je terras lenteklaar!
Volgende artikel
Pop-up meubelen als antwoord op klein(er) wonen