Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

Retrohuishoudtoestellen veroveren de wereld

Je kent hem natuurlijk allang: de retrokoelkast van Smeg die intussen in zowat elk hip huishouden staat te pronken. Pure fifties aan de buitenkant, moderne functionaliteit vanbinnen. Voor wie verknocht is aan de stijl van retrohuishoudtoestellen is er goed nieuws: de retrotrend gaat nergens heen. Integendeel!

Retrokoelkasten zijn cool

De koelkast die lijkt te zijn weggelopen uit de jaren 50: hij brengt charme en een vleugje eigenwijsheid in de keuken. Zo doet hij denken aan een tijdperk dat je vanzelf associeert met een swingende stijl en een flinke dosis glamour. De vrolijke snoepkleurtjes doen nog een duit in het – al behoorlijk volle – zakje. Maar deze crowdpleaser behoort niet enkel Smeg toe. Ook Schaub Lorenz en Pelgrim komen met energiezuinige, retro-geïnspireerde koelkasten die ons nostalgische hart sneller doet slaan.

Lekker ouderwetse oven


Is je honger naar retro na de koelkast niet bekoeld? Geen nood: behalve koelen kan ook koken retro zijn. Kijk maar naar deze heerlijk ouderwetse ovencombinaties. De prestaties van deze retro-ovens zijn helemaal bij de tijd, terwijl de look je terugvoert naar meer artisanale tijden. Je kookt bij de meeste van deze fornuizen – natuurlijk – op gas zoals in “de goeie ouwe tijd”. Veel van de combitoestellen hebben ook nog eens twee aparte ovens. Voor stijlvolle én culinair veeleisende huiskoks!

Vlnr: AGA, Everhot, LaCanche

Kleiner budget? Kleiner toestel!

Niet iedereen heeft een retrosok onder het bed met het zuinig opgespaarde budget voor al dat moois. Gelukkig realiseer je een snuifje retro in de keuken al met een bescheiden investering. Bijvoorbeeld in een charmante keukenrobot, een fraai vormgegeven broodrooster of een waterkoker met vintage-allures. Ook Smeg heeft een niet te versmaden retrolijn van kleine huishoudapparaten.

Vlnr: DeLonghi, Kenwood, KitchenAid

De stijl van vroeger en de kwaliteit van nu: met deze retrohuishoudtoestellen in de keuken gaan vormgeving en praktisch nut hand in hand.

10/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Steeds meer gemeentes stimuleren levenslang wonen
Volgende artikel
Is een woning bouwen de beste investering?