Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

Kokend water uit de keukenkraan? Dat kan met de kokend-water-kraan

Pasta koken, couscous bereiden, tomaten ontvellen, thee zetten… som maar op! In de keuken hebben we voortdurend kokend water nodig. Zou het dan ook niet enorm handig zijn als er kokend water uit de keukenkraan stroomt? Dankzij de nieuwste technologieën is het mogelijk. We stellen je voor aan de kokend-water-kraan!

De kokend-water-kraan

Water koken in een pannetje of met een waterkoker is ondertussen passé. Het nieuwste snufje in de keuken is de kokend-water-kraan. Geen kwartier meer wachten vooraleer het water kookt, want het stroomt rechtstreeks uit de keukenkraan. Je kan je de voordelen en de tijdswinst al wel voor de geest halen…

Hoe werkt een kokend-water-kraan?

De technologie achter de kokend-water-kraan berust op het natuurkundig feit dat water een hoger kookpunt heeft wanneer het onder hogere druk staat dan de buitenlucht. Concreet wil dat zeggen dat het reservoir van de kokend-water-kraan aangesloten wordt op de waterleiding en het water elektrisch verwarmt. Door de waterleidingdruk wordt het water verhit tot maximum 108°C. Wanneer je de kraan opent, koelt het water af en gaat het koken op het moment dat het de kraan verlaat. Het belangrijkste dat we hier onthouden: wanneer het water uit de kraan stroomt, heb je kokend water!

Is een kokend-water-kraan veilig?

Kokend water in de keuken is altijd een risico, zeker als je kleine kinderen hebt. Uit een kokend-water-kraan komt namelijk kokend water en stoom, verbrandingsgevaar loert dus om de hoek. Om te voorkomen dat de kleine snuiters zich verbranden, is de kraan uitgerust met een veiligheidssysteem. Dat wil zeggen dat je de kokend-water-kraan enkel via een druk/draai- of trek/draaisysteem kan bedienen.

Nog een plus: een kokend-water-kraan is energiezuinig

Je leest het goed, een kokend-water-kraan is zuiniger dan een fornuis of waterkoker. Hoe dit kan? De kokend-water-kraan warmt niet meer water op dan je nodig hebt. Daarnaast is een kokend-water-kraan beter geïsoleerd en verbruikt ze minder energie dan een gewone warm water boiler. Alleen maar voordelen dus !

08/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een vrijstaand bad: stijlvol genieten in je eigen privé wellness
Volgende artikel
Deurbeslag: van het ontwerp tot in jouw woning