Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

De nieuwe A+++ Siemens koelkast

Siemens brengt een extra energiezuinige koelkast op de markt: de A+++. Wat zijn de troeven van deze koelkast met een apart vriesgedeelte?

Energiezuinigheid troef

Gemiddeld zijn koeltoestellen verantwoordelijk voor bijna 25 % van het huishoudelijk energieverbruik. Het hoeft dus geen betoog dat de energie-efficiëntie van koelkasten en diepvriezers van kapitaal belang is.

Een A+++ koelkast verbruikt maar liefst 50 % minder elektriciteit dan vergelijkbare toestellen van energie-efficiëntieklasse A+. Dit is mogelijk door de unieke combinatie van een aantal speciale technologieën: twee afzonderlijke koelkringen voor koelen en diepvriezen, verbeterde isolatie, een uiterst efficiënt compressorontwerp, en een innovatief verdampingssysteem.

Efficiënte indeling troef

Een FlexShelf systeem maakt het mogelijk om vakjes en legplateaus op een snelle en efficiënte manier van indeling te veranderen, zodat je jouw koelkast makkelijk kan organiseren. Ook het vriesgedeelte heeft een flexibele indeling met verschillende zones.

Versheid troef

In deze koelkast zitten bovendien drie verschillende zones die een maximale versheid van jouw voedingswaren garanderen. DecoolBox houdt vlees en vis tot twee maal langer vers omdat koude lucht van het vriesvak naar dit koelgedeelte wordt herleid. Ook groenten en fruit kan je goed bewaren in de crisperBox, die nog eens een variabele scheidingswand heeft, de dividerBox. De temperatuur kan je ook voor elke aparte zone instellen en regelen. Tot slot kan deze koelkast ook superkoelen, met deze toets wordt de temperatuur in de koelruimte namelijk snel op +2°C gebracht.

De eigenschappen van deze Siemens koelkast

Deze Siemens koelkast heeft een netto inhoud van 247 liter en kan superkoelen. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 89 liter. De energieklasse van dit huishoudtoestel is A+++ en het jaarlijks energieverbruik bedraagt 156 kWh. De koelkast kost ongeveer 1000 euro.

27/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voordelen van rolluiken
Volgende artikel
Interieur inspiratie: navajo-prints!