Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

Combi-ovens: lust voor het oog

Een combi-oven combineert twee toestellen in één: een microgolfoven en een heteluchtoven. Ze kunnen gelijktijdig of apart gebruikt worden. Heel handig en er zitten echte design pronkstukken tussen!

Schot in de roos

De definitie van een combi-oven is eigenlijk eenvoudig: zodra je een microgolfoven combineert met een verwarmingsfunctie spreek je van een combi-ovens. Toen de eerste combi-ovens op de markt kwamen, was het meteen een schot in de roos. De dubbele functie waarmee je plaats bespaart, spreekt heel wat mensen aan. Vooral als je keuken niet te groot is, vormt het een ideale oplossing. Het grote voordeel is dat je de bereidingstijd van maaltijd soms tot de helft kan beperken.

Combi-ovens zijn volwaardige ovens

In tegenstelling tot wat dikwijls wordt aangenomen, zijn combi-ovens volwaardige ovens die alle functies hebben van een ‘normale’ oven. Ze beschikken over een functie voor boven- en onderwarmte, je kan er mee grillen,… Het verschil zit hem in de microgolffunctie, die vooral in trek is omwillen van de opwarmingssnelheid. De ovenruimte van een combi-oven is geëmailleerd en hij beschikt over dezelfde thermische capaciteiten als eender welke oven.

Combi-stoofoven

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een combi-stoomoven! Dit toestel kan zowat alles aan: stomen én alle functies van een heteluchtoven. De meest moderne modellen hebben verschillende niveaus (3 tot 4) zodat je verschillende gerechten tegelijkertijd kan bereiden zonder dat er smaken of geuren gemengd worden.

Combi-ovens: degelijk en budgetvriendelijk

Net zoals andere huishoudtoestellen, wordt er bij het ontwerpen van combi-ovens veel aandacht besteed aan energie-efficiëntie. Verder zijn het degelijke toestellen die lang meegaan. Ze zijn praktisch in gebruik: je hoeft geen Einstein te zijn om ze te bedienen. Ook goed om weten: combi-ovens schoonmaken neemt niet veel tijd in beslag. De prijzen variëren tussen 350 euro voor de goedkopere modellen tot zo’n 800 euro voor de duurdere.

Een compacte en praktische oplossing voor al je ovengerechten, kortom!

29/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een woning bouwen met metaalskeletbouw
Volgende artikel
Zelf een kraan vervangen