Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

Bamix staafmixer

Het Zwitserse merk Bamix ontwikkelde meer dan een halve eeuw geleden een unieke staafmixer geschikt voor dagdagelijks keukengebruik. Zo handig en ergonomisch als de Bamix staafmixer is, is deze mixer onmisbaar geworden voor het mixen van soepen, sauzen, cocktails, milkshakes, fruitpap en cakebeslag. En mixen maar!

De Bamix historie

In 1950 vond de Zwitser Roger Perrinjaquet een totaal nieuw keukenapparaat uit. Hij vraagt een patent aan voor zijn “appareil ménager portatif” (draagbaar keukentoestel) en de eerste staafmixer van de wereld was geboren! De mixer wordt “Bamix” gedoopt, een samenstelling van het Franse ‘battre et mixer’ (kloppen en mixen). In 1955 wordt de Bamix mixer aan het grote publiek voorgesteld en de Bamix keukenapparaten beginnen meteen de wereld te veroveren. Ondertussen kan je kiezen uit verschillende modellen Bamix mixers, zoals de Bamix Classic, Bamix Deluxe, Bamix Swissline, Bamix Colorline, Bamix Gastro en de Bamix Magic Wand.

 

Aan de slag met de Bamix staafmixer

Hoogtijd dat je de mixer Bamix eens gaat testen, bijvoorbeeld om dit heerlijke winterse pompoen-paprika soepje te maken:

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 500 g pompoenblokjes
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • zout, peper
  • 1 à 2 theelepels sambal
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje peterselie

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Was de paprika, maak ze schoon snijd in stukjes. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui en paprika ± 2 minuten. Roer vervolgens het gemberpoeder, de komijn en de koriander erdoor.

De pompoen, de aardappel, de bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen, de soep aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken.

Zet het multimesje in de soep en mixen maar! Indien nodig de soep met wat water nog enigszins verdunnen en breng de soep op smaak met zout, peper en sambal. Verdeel de soep over de kommen en schep een lepeltje crème fraîche in het midden van de borden. Knip de peterselie erboven fijn.

Smakelijk!

 

06/02/2012

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
De retro keukenrobot
Volgende artikel
Comment nettoyer sa façade ?