Bouw & Reno - Huishoudtoestellen

3D: een nieuwe dimensie in tv-kijken

3D-technologie begint stilaan een vaste waarde te worden binnen het aanbod van tv-toestellen. Ook in de bioscoop kan je meer en meer films in 3D bekijken. Want die komen op het grote scherm echt tot hun recht. Maar ook thuis kan je ervan genieten. De 3D-technologie voegt een nieuwe dimensie toe aan het tv-kijken. Heb je het al een 3D-ervaring beleefd? Zeker eens doen!

3D tv: best eerst even uitproberen

Wanneer je nog nooit 3D-beelden hebt ervaren, kan je het eerst best eens uitproberen in de bioscoop of bij vrienden. Zo krijg je een idee van wat het is vooraleer je eventueel de stap zet om zelf een 3D tv-toestel aan te schaffen.

3D tv: genieten van driedimensionale beelden

3D staat voor driedimensionaal waarbij je een object ruimtelijk kan waarnemen. Het resultaat is volgens sommigen verbluffend. Anderen zullen je vertellen dat ze er meer van hadden verwacht. Aan jou om het aan den lijve te ondervinden. Feit is dat het een ervaring zonder weerga is en dat driedimensionale beelden je extra doen genieten van een film, dvd-reeks of je favoriete tv-programma. Om 3D te beleven, heb je een uitgerust HD tv-toestel nodig, maar ook een 3D-brilletje. Ze zien eruit als blitse zonnebrillen maar zijn tot veel meer in staat.

3D tv: hoe gaat het in z’n werk?

De brilglazen van een 3D-brilletje worden om beurt donker en transparant gemaakt. Eerst wordt het linkeroog geblindeerd, dan het rechteroog en ga zo maar door. Dat gebeurt synchroon met de televisie, die afwisselend linker- en rechterbeelden aanbiedt vanuit een iets andere kijkhoek. Het gebeurt zo snel dat de hersenen beide beelden tegelijk waarnemen, waardoor een 3D-effect ontstaat, net zoals in het echt. Je moet er wel voor zorgen dat je bril van hetzelfde merk is als je tv.

25/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dutch Design Week: design in al zijn facetten
Volgende artikel
Mijn woonkrediet fiscaal optimaliseren