Bouw & Reno - Home entertainment

Wireless muziek in huis via bluetooth, wifi of NAS-server

Indien je overal in huis muziek wil kunnen beluisteren, komt daar vaak erg veel bedrading bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bedrading voorzien tussen je computer en je stereo-installatie, wat vaak niet zo eenvoudig is. Herken je dit probleem?

Dan is wireless muziek afspelen de oplossing! Via deze techniek wordt je muziek via het draadloze netwerk naar je geluidsinstallaties verzonden. Geen last dus van bedrading en je kan bovendien vanop elk apparaat (je smartphone, je computer, je tablet pc, …) muziek afspelen!

Muziek via bluetooh of via wifi

Er bestaan verschillende technieken om wireless muziek af te spelen: het kan namelijk via bluetooth of via de wifi-verbinding. Via bluetooth is er bijvoorbeeld het Bose systeem, maar ook andere merken bieden deze techniek aan. Een nadeel hiervan is dat de geluidskwaliteit mogelijk wat achteruit gaat.

Een andere techniek is die via de wifi-verbinding. Verschillende merken bieden systemen aan die het mogelijk maken om je muziek over je wifi netwerk te streamen naar je geluidsboxen in huis, zo is er bijvoorbeel de Logitech Squeezebox of het systeem van Sonos. Het nadeel van een wifi systeem is dat het signaal niet altijd even stabiel is en dus bij momenten kan uitvallen.

Muziek via een NAS-server

Welk systeem je ook kiest, je zal steeds je muziek moeten bedienen vanop een bepaald toestel (een laptop, pc, smartphone of een stereo-installatie). Dat kan een nadeel zijn, aangezien je bijvoorbeeld niet op elke computer in huis dezelfde muziek hebt staan. Om dat op te lossen, kan je thuis een NAS-server installeren.

Zo’n NAS-server werkt hetzelfde als een externe harde schijf, met dat verschil dat je je bestanden op een server opslaat via je router. Elke computer met toegang tot je router en je wifi-verbinding heeft dus toegang tot de muziek die je op die server opslaat! Ontdek alle voordelen van een NAS server bij je thuis.

16/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Nuttige tips voor het zwembad onderhoud
Volgende artikel
Hotel Gent rond de torenklok van het Sint-Pietersstation