Bouw & Reno - Home entertainment

Philips led-verlichting in tapijt zorgt voor de ultieme sfeer

Verlichtingsproducent Philips en tapijtenfabrikant Desso slaan de handen in elkaar. De combinatie van led-verlichting met lichtdoorlatende tapijten zorgt voor een nieuwe, sfeervolle manier om bijvoorbeeld nooduitgangen en routes aan te duiden op openbare plaatsen.

Led-verlichting wijst de weg

Weg met onpersoonlijke en kille neonborden om de weg aan te duiden op openbare plaatsen. Als het van Philips en Desso afhangt wordt de weg naar de uitgang en het toilet ons binnenkort aangewezen door led-verlichting die in het tapijt zit verwerkt. De toepassing kan gebruikt worden in openbare gebouwen, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor de binnenhuisarchitectuur.

Philips led-verlichting bepaalt de sfeer

Philips en Desso zien tal van voordelen in de nieuwe toepassing. Uiteraard wijst de led-verlichting in de eerste plaats de weg in en rond gebouwen. Maar led-verlichting in het vloeroppervlak is ook een sfeerbepaler. Beeld je, bijvoorbeeld, in dat de kantoorverlichting zich aanpast naargelang het weer of het seizoen. Op een kille winterdag kan donkerrood misschien voor wat warmte zorgen, terwijl een blauwe gloed in de zomer dan weer te verkiezen is. En dat alles stijlvol verwerkt in het tapijt.

Tapijtverlichting beschikbaar in 2014

Bovendien kan tapijtverlichting grote ruimtes overzichtelijk maken door informatie enkel zichtbaar te maken wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan brandroutes die oplichten wanneer het brandalarm afgaat in een kantoorgebouw.

De oplossing is bedoeld voor drukbezochte zones en zal ergens in 2014 verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, vormen en formaten.

28/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Fleurige decoratie: bloemen in je interieur
Volgende artikel
Kerstcadeautjes voor minder dan 25 euro