Bouw & Reno - Home entertainment

Cocoon 2012 | Ontmoeting met biljarttafel fabrikant René Pierre

De iWonen redactie deed enkele mooie ontdekkingen op Cocoon 2012. Een van onze hoogtepunten was de ontmoeting met een echte meester in het maken van biljarttafels. Maak kennis met René Pierre, die deze stiel sinds 1952 uitoefent…

René Pierre, geronommeerd maker van biljarttafels

Terwijl we de gangen en beurshallen van Cocoon 2012 platliepen en op zoek gingen naar de nieuwste trends, vielen we op deze onverwachte beursstand, de stand van een meester in het maken van biljarttafels. Zestig jaar geleden startte René Pierre met het maken van biljarttafels en kickertafels van topkwaliteit.

Ontmoeting met een fabrikant van biljarttafels

We hielden halt bij de stand van René Pierre om wat meer te weten te komen over het werk van deze fabrikant van biljarttafels…

Vertel eens over het bedrijf van René Pierre…

“René Pierre is al zestig jaar lang een Franse ‘maître billardier’. Vandaag is hij nog een van de laatste overgebleven meesters in het maken van biljarttafels. Wij maken prestigieuze biljarttafels, zowel met een hedendaagse als klassieke look, en kickertafels. Of je nu een professionele of een amateurspeler bent, je verdient een tafel van de beste makelij! We hebben winkels in Frankrijk en in België en we zijn marktleider.”

Wat betekent het om ‘maître billardier’ of fabrikant van biljarttafels te zijn?

“Om jezelf een ‘maître billardier’ te noemen, moet je de tafels volledig zelf maken, van het ontwerp tot het afgewerkt product. Alle onze producten worden in onze fabriek in Frankrijk op een artisanale manier gemaakt.”

Is een biljarttafel nog steeds geliefd bij particulieren?

“Biljart wordt opnieuw populair. Veel mensen wonen op een kleine oppervlakte, maar toch blijft de biljarttafel succes kennen. Wij hebben daarvoor ook de perfecte oplossing gevonden: onze biljarttafels kan je omvormen tot eettafel. Een slimme oplossing voor kleine ruimtes!”

Wat als het biljartlaken scheurt? Doen jullie ook herstellingen?

“Zeker. Maar we verkopen de beste biljartlakens van de wereld, de lakens van Yvan Simonis. Dat zijn Belgische biljartlakens! Je moet een biljartlaken ongeveer om de tien jaar vervangen en het gebeurt maar zelden dat iemand het laken beschadigt tijdens het spelen.”

Wat is de gemiddelde prijs voor een biljarttafel?

“Wij bieden drie gamma’s met biljarts. De prijzen variëren tussen de 1.700 en 24.000 euro, afhankelijk van de afmetingen, de afwerking, de materialen, enz. Voor elk budget, een tafel!”

Jullie maken ook kickertafels, wat maakt ze zo speciaal?

“Wij nemen onze kickertafels au sérieux. Of het nu tafels zijn voor competitie of vrije tijd, wij besteden veel aandacht aan de degelijkheid, de efficiëntie en de kwaliteit van de afwerkingen. Ons gamma is gevarieerd en mooi. Bovendien maken we kickertafels met telescopische handgrepen, de perfecte keuze voor een familie met kinderen.”

 

29/11/2012

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Houtkachels en het milieu
Volgende artikel
Vastgoed in het buitenland populair bij gepensioneerden