Bouw & Reno - Home entertainment

Ambilight TV, voor een spectaculaire TV avond!

TV kijken blijft het favoriete tijdverdrijf van de Belg. TV fabrikanten doen er dan ook alles aan om de TV ervaring zo spectaculair en aangenaam mogelijk te maken, van flatscreen TV, 3D TV tot ambilight TV.

Ambilight technologie van Philips

Philips ontwikkelde in 2004 de ambilight TV, die een soort van lichtaura om de randen van een televisiescherm creëert en zo een nieuwe dimensie aan jouw TV-avond geeft. Een team van psychologen, software engineers, theaterlichtexperts, filmproducenten en consumenten werkte samen aan de Philips ambilight TV, waarvoor Philips verschillende patenten kreeg. Sindsdien werd de basistechnologie verder op punt gezet met LED’s en nog meer LED segmenten, waarbij soms ook de randen van het TV-scherm zelf verlicht worden.

 

Ambilight TV, voor minder druk op de ogen

Met Philips ambilight variëren de kleuren rond het televisiescherm naargelang de kleuren die op de tv zichtbaar zijn. Dit is niet alleen visueel mooi, maar zou ook zeer zacht en aangenaam zijn om naar te kijken. Omdat de wand waartegen de televisie bevestigd is dezelfde kleur vertoont dan de beelden op het scherm, moet de druk op de ogen op die manier verminderen.

21/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Sharky keuken accessoires!
Volgende artikel
Het nut van de familiale verzekering