Bouw & Reno - Elektriciteit

Hier is de 3D printer!

Het lijkt wel een wonder! Een 3D printer die driedimensionale fysieke objecten kan printen, het bestaat! Over enkele jaren printen we thuis misschien allemaal wel een stoel, nieuwe sieraden of glazen af, de mogelijkheden lijken wel oneindig…

Wat is een 3D printer?

Een 3-D printer verschilt van conventionele printers omdat dat hij objecten driedimensionaal afdrukt. Dit gebeurt door het laag na laag opbouwen van een 3D-model. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping technology gekregen.

Verschillende toepassingen met 3D printen

Vandaag worden deze 3D printers vooral toegepast in de medische wetenschap en architectuur, maar ook in de entertainmentindustrie (games en films). Zelfs kunstenaars gebruiken deze machine om hun creaties op een relatief korte tijd vaste vorm te geven.

 

3D printing werd uitgevonden in 2000 en ondertussen is er ook een model voor de gewone consument op de markt. De gevolgen van de nieuwe 3Dprinting techniek zouden baanbrekend kunnen zijn. Met een 3D printer voor consumenten kan iedereen namelijk zelf producent zijn van nuttige toepassingen. Maar de 3D printer prijs is voorlopig nog aan de hoge kant. Met een 3D printer van zo’n duizend euro kan je namelijk enkel kleine objecten afprinten. Je kan echter wel zelf bepalen in welk materiaal je 3D print en dus ook hoe jouw objecten eruit zullen zien. Zo kan je ook in glas, metaal of plastiek printen.

 

08/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hans Wegner design stoelen
Volgende artikel
Home exchange, ontdek andere woonculturen