Bouw & Reno - Elektriciteit

Gespot: revolutionaire LED verlichting!

Verlichtingselementen in onze woningen hebben meestal één lichtkleur en één lichtsterkte. De nieuwe generatie LED lampen kunnen echter elke kleur en elke lichtsterkte aannemen op elk moment van de dag. Nog beter, je kan deze lampen eenvoudig bedienen met je smartphone!

Smart bulbs, revolutionaire LED verlichting

Philips lanceert de Hue smart bulbs, LED verlichting die je wireless met smartphones en tablets kan bedienen. Op die manier kan je je verlichting persoonlijk afstemmen op jouw wensen.

Wat de smart bulbs zo interessant maakt, is de oneindig grote mogelijkheid aan applicaties om deze lampen te bedienen. Wat zou je vinden van een virtuele flash die de flash van de camera in je smartphone vervangt? Op die manier kan je alle lampen in de ruimte wit licht laten uitstralen op het moment dat je een foto neemt. Er bestaat nog een andere handige app waarmee je een foto neemt van een magazine of bij iemand thuis en jouw lampen thuis de opdracht geeft om hetzelfde kleurenschema of lichtsterkte uit te stralen. Nu is het aan de software bedrijven om deze interessante en handige apps verder te ontwikkelen!

Dit concept van smart bulbs maakt van verlichting iets revolutionairs, misschien was Edison liever zelf op het idee gekomen… Verkrijgbaar in de Apple Store.

 

 

04/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bouwvergunning nodig voor een tuinhuis of garage?
Volgende artikel
Een zoldertrap plaatsen: stappenplan