Bouw & Reno - Elektriciteit

Systemen om energieverbruik vanop afstand te beheren

De verschillende energieleveranciers ontwikkelden allemaal tools om vanop afstand jouw elektrische toestellen en verbruik te beheren. Zo kan je heel wat energie besparen.

Smart energy box van Electrabel

Met de Smart energy box kan je het elektriciteitsverbruik van jouw elektrische apparaten online meten op elk moment van de dag. Je kan de toestellen ook op afstand bedienen, in- en uitschakelen. Als er iets ongewoons gebeurt, dan wordt je verwittigd.

Een Smart energy box bevat vier plugs om het verbruik van uw elektrische toestellen te meten en jouw toestellen in- en uit te schakelen, een communicatie-interface tussen de pugs en jouw webplatform en een persoonlijke en beveiligde toegang tot dit platform. Voor 139 euro heb je een box, daarnaast betaal je maandelijks nog 3,5 euro abonnementskosten.

E-manager van Nuon

Ook Nuon heeft een soortgelijk systeem ontwikkeld, de E-manager, waarmee je altijd en overal inzicht krijgt in jouw energieverbruik. Zo kan je op ieder moment van de dag op jouw smartphone, pc of tablet nagaan hoeveel energie er in jouw woning verbruikt wordt. Wat ook handig is: met de Nuon E-manager kan je jouw verwarming op afstand bedienen, zodat je in een lekker warm huis thuiskomt. Ben je vergeten om de thermostaat lager te zetten bij jouw vertrek? Ook dan biedt de E-manager de oplossing!

De E-manager kost 149 euro en maandelijks betaal je 2,95 euro abonnementskosten. Voorlopig is het systeem enkel nog in Nederland verkrijgbaar.

E-thermostaat van Essent

Bij Essent noemt de thermostaat waarmee je vanop afstand via jouw smartphone of tablet de temperatuur in huis kan regelen de E-thermostaat. Het principe is hetzelfde. De E-thermostaat kost 119 euro en is voorlopig enkel in Nederland verkrijgbaar.

Toon van Eneco

Tenslotte heeft ook Eneco een geavanceerde thermostaat met de naam ‘Toon’ aangekondigd. Ook in dit geval is het apparaat verantwoordelijk voor het regelen van de temperatuur in huis, terwijl het ook dienst doet als geavanceerde energie- en kostenmeter. Het resultaat is vergelijkbaar met de voorgaande toestellen: de klant krijgt inzicht in zijn actuele, piek en gemiddelde energieverbruik en de energiekosten. Het toestel kost 120 euro en het abonnement 3,5 euro per maand.

27/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Buiten genieten van muziek met luidsprekers voor buiten
Volgende artikel
Leverancier in de kijker: Renson ventilatie