Bouw & Reno

Een propaan gasfles of een gastank?

Steeds meer mensen gebruiken gasflessen voor verschillende doeleinden. Denk maar aan een gasbarbecue, terrasverwarming, een gashaard of een gasfornuis. Drie verdelers van gasflessen vertellen ons over de voordelen van gasflessen ten opzichte van een gastank.

Interview met drie gasflessenverdelers

iWonen sprak met Dirk Moriau uit Sint-Pieters-Leeuw, Jasja Hendrix uit Bree en Benoit Maroye uit Wagnelée, drie verdelers van gasflessen. In het eerste deel van dit interview gaven de drie flessenverdelers ons uitleg over de verschillende gasflessen en hun toepassingen. In het tweede deel kregen we tips over het gebruik van gasflessen. In dit derde en laatste deel praten we over de voordelen van gasflessen ten opzichte van de gastank.

Gasflessen vs gastank

Onze drie flessenverdelers zijn het roerend eens: gasflessen zijn de ideale oplossing om verschillende mobiele toestellen van gas te voorzien. De gasfles is makkelijk te installeren, mobiel en gebruiksvriendelijk: dat zijn meteen ook de drie belangrijkste troeven van het medium. Gasflessen zijn heel praktisch thuis en op reis, maar ook voor professionals kunnen propaanflessen van groot nut zijn. Denk maar aan marktkramers die zich dagelijks verplaatsen, aan traiteurs of restauranthouders.

Dirk Moriau vertelt over de eisen voor gastanks. “Om een gastank in je tuin te mogen plaatsen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.” Er moeten inderdaad bepaalde veiligheidsafstanden gerespecteerd worden, wat niet altijd evident is wanneer je buren hebt, in de stad woont of gewoon over weinig buitenruimte beschikt. De mobiliteit en het gebruiksgemak van gasflessen zijn dus grote voordelen!

 

05/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Brad Pitt wordt meubelontwerper
Volgende artikel
Wat te doen in geval van bouwproblemen?