Bouw & Reno

Dit zijn de beste domotica-apps van het moment

beste domotica apps

Domotica was vroeger alleen maar gereserveerd voor super-de-luxe-woningen, maar die tijd is stilaan voorbij. Nog even en de slimme technologie is niet meer weg te denken uit nieuwbouw– en renovatieprojecten. Het aantal domotica-apps is de laatste jaren dan ook sterk toegenomen, van apps waarmee je altijd en overal je energieverbruik kunt checken tot heuse virtuele assistenten die altijd wel zin hebben in een gezellige babbel terwijl ze koffie voor je zetten.

Benieuwd naar de beste domotica-apps van dit moment? Dat waren wij ook! Dit is alvast onze top 3:

3.    ‘Safety first’ met het BeOn Starter Pack

Goedkoop is deze domotica-app niet echt, maar op veiligheid valt moeilijk een prijs te kleven. Het BeOn Starter Pack is een anti-inbraaksysteem dat handig gebruikmaakt van je verlichting. Als er ’s nachts bij je wordt aangebeld of het inbraakalarm in actie treedt, doet het BeOn Starter Pack meteen alle lichten aan. Ben je met vakantie of gewoon wat later thuis dan gewoonlijk? De slimme domotica-app imiteert je gebruikelijke verlichtingspatroon, zodat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is.

2.    Energie besparen met de fifthplay-app

Vanaf 2019 is de slimme meter verplicht in elke woning in Vlaanderen. Maar echt slim is zo’n meter eigenlijk niet echt te noemen: je moet er nog altijd naartoe wandelen om je energieverbruik af te lezen én hij geeft je geen inzicht in je historisch verbruik – laat staan in hoeveel je individuele apparaten verbruiken. Daar brengt de fifthplay-app verandering in. Je kunt er altijd en overal je meterstand mee raadplegen en ook op lange termijn zien hoe het met je energieverbruik gesteld is. Met behulp van slimme pluggen kun je in de app ook zien hoeveel individuele toestellen verbruiken en ze zelfs vanop afstand in- en uitschakelen.

1.    Alexa: de domotica-app waar iedereen dol op is

Everybody loves Alexa. Vergeet jij ook altijd hoelang je een zacht eitje moet koken? Of wanneer je had beloofd om bij je moeder langs te gaan? Alexa weet het antwoord. De virtuele assistente van Amazon speurt het hele internet om al je vragen te beantwoorden en herinnert je – als je het haar even lief vraagt – tijdig aan al je afspraken. Laat vertrokken op het werk en razende honger? Onderweg even Alexa bellen en ze verwarmt alvast de oven voor je voor.

Ontdek nog meer interessante domotica-apps!

26/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Spetterpret! Topideeën voor de spatwand in je keuken
Volgende artikel
De perfecte verfkleur kiezen? Hou rekening met de lichtinval