Bouw & Reno

Grote verbouwingen, kleine kost: 4 bespaartips voor je portemonnee

gerenoveerde woning

Elke verbouwer weet het: verbouwingen kosten een handenvol geld. Jij wilt de kosten natuurlijk zo veel mogelijk drukken. Wat een groot verschil maakt in je uitgaven? Efficiënt werken en slim nadenken. Hieronder lees je dan ook de beste tips om dat te doen. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Tip #1: Weet wat je wilt

Vermijden dat een aannemer of vakman je werken aanpraat die je eigenlijk niet nodig hebt? Weet dan op voorhand heel goed wat je wel en niet wilt. Wel een nieuw keukenwerkblad, geen nieuwe vloer … jij beslist! Door dat allemaal in het achterhoofd te houden, betaal je niet voor renovaties die je eigenlijk niet voor ogen had.

Opgelet: natuurlijk moet je wel luisteren naar de suggesties van een professional, die heeft misschien een heel goede reden om bepaalde werken aan te raden. Maar de eindbeslissing, die ligt nog steeds bij jou.

koppel bekijkt kleurenpalet
In een verbouwing moet je veel keuzes maken. Zorg dat je op voorhand je grenzen vastlegt.

Tip #2: Vraag meerdere offertes

Ga niet in zee met de eerste de beste aannemer. Om de vakman te vinden die prijs-kwaliteit het hoogste scoort, moet je natuurlijk een aantal professionals met elkaar vergelijken. Vraag daarom ook meerdere offertes aan. Je zou nog achterovervallen van de prijsverschillen!

Let er wel op dat de prijsvoorstellen vergelijkbaar zijn. Is het inclusief materiaalkosten? Zijn transportkosten al meegerekend? Dat is zeker iets om rekening mee te houden.

vrouw checkt rekeningen
Door offertes vergelijken kies jij in no time een vakman die prijs-kwaliteit goed werk levert.

Tip: klop met de offerte van de goedkoopste vakman aan bij een duurdere vakman en vraag waarom hij meer vraagt. Wie weet wat je ontdekt!

Tip #3: Vraag zelf materialen aan

Nog een bespaartip: houd de prijs van je materiaal in het oog. Wat we daarmee bedoelen? Soms is het goedkoper om alle materialen zelf aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan verf of behang: dat bestel je gemakkelijk op Colorstore.nl. Je hoeft tijdens die drukke verbouwperiode dus niet nog extra rond te rijden, of meer te betalen dan nodig. Te weinig verf of behang? Bijbestellen is zo gebeurd én zo geleverd!

raamkozijnen wit verven
Verf is een van de materialen die je gemakkelijk zelf kunt aankopen.

Tip #4: Help mee (en vraag vrienden om dat ook te doen)

Hoe meer je zelf doet of meehelpt, hoe minder uren de vakman bezig is … en dus hoe minder die kost! Schakel ook zeker handige vrienden en familieleden in, al is het maar om het afval weg te brengen. Alle beetjes helpen!

Lees hier nog wat verhuistips om je verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen!

kind zit op schouders vader, schildert de witte muur groen, vrouw staat ernaast op houten trap
Onder het motto “alle beetjes helpen”. ;-)
16/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een gezonde babykamer: tips voor een veilige slaapplaats
Volgende artikel
Je zetel als middelpunt van je huis? Fluitje van een cent met deze tips