Bouw & Reno - Architecten

De dood van de hotelkamer: welkom ZOKU lofts!

“A thriving neighboorhood for global nomads.” Dat is de punchline van het nieuwe ZOKU hotelconcept. ZOKU wilt dan ook verder gaan dan het traditionele en hopeloos verouderde hotelconcept door likeminded mensen samen te brengen in een omgeving die een kruising is tussen wonen en werken. Vergeet de hotelkamer, welkom in de Zoku loft!

Waar de grenzen tussen wonen en werken vervagen

Zoku is een nieuwe hotelketen die in juli start met zijn eerste ‘hotel’. Of we het nog hotel kunnen noemen, staat nog ter discussie. In de Zoku lofts verblijf je immers niet maar woon en werk je. De lofts – van 24m², 32m² en 41 m² – worden vanaf één nacht verhuurd maar zijn eigenlijk bestemd voor ‘nomaden’ die continu on the move zijn voor hun werk. Zoku richt zich dan ook op mensen die de lofts voor 5 dagen tot verschillende maanden willen afhuren. In town for one night? Dan kan je nog steeds kiezen voor de Zoku room of bunk (stapelbed).

Zoku is Japans voor familie, stam of clan en dat is ook wat het achterliggend idee van het nieuwe concept. Zoku wilt reizende professionelen samenbrengen in een mini-wijkje waar ruimte is om te wonen en te ontspannen maar ook om te werken. De Zoku lofts zijn dan ook verschrikkelijk goed en slim ingericht. Dankzij enkele vernuftige oplossingen wordt de kleine ruimte optimaal gebruikt: ingebouwde opbergruimte, een trap die in de muur schuift, multifunctionele ruimtes, …

De Zoku loft als second home

De bedenkers schrijven in hun manifesto dat een Zoku loft steeds moet aanvoelen als een tweede thuis. Ook al is het de eerste keer dat je er verblijft. Als je het ons vraagt? Mission accomplished! De foto’s en video’s tonen ons supergezellige en moderne lofts die doordacht en met veel aandacht voor stijl en details ingericht zijn: van de comfortabele Muuto zetel tot het kingsize bed dat van de rest van de loft kan afgesloten worden met houten screens.

Er is zelfs een keukentje met koelkast en vaatwasser. Ontbijten, dineren of werken? Dat doe je aan de grote tafel in de eetkamer. En wil je een business proposal voorstellen aan je zakenpartners of moet je een brainstorm houden met je collega’s? Dan kan je de 32inch tv gebruiken voor presentaties.

Dankzij Zoku ziet het leven van zakenmensen, jonge entrepreneurs, vertegenwoordigers, kortom professionele nomaden er een stuk comfortabeler uit! Ook voor jonge koppels lijkt Zoku de perfecte uitvalsbasis om een wereldstad te ontdekken! Zoku heeft namelijk als doel om na Amsterdam op een Zoku hotel te openen op 5 nieuwe locaties over de wereld, goed voor zo’n 750 ‘smart lofts’. En die locaties willen ze zo dicht mogelijk bij wijken die ‘hip and happening’ zijn. Ze hebben hun oog al laten vallen op Londen, Parijs, Berlijn, Hamburg, Barcelona, Wenen en Kopenhagen. Maar je kan hen ook steeds op het idee brengen om in jouw stad een Zoku hotel te openen.

De eerste Zoku gaat deze herfst open in Amsterdam (boeken kan al vanaf juli), meerbepaald in een oud kantoorgebouw in de Weesperstraat 105. In het kantoorgebouw komen 133 Zoku lofts en nog eens 500m² aan gemeenschappelijke ruimtes.

Wakosta?

De prijs van een Zoku loft is niet goedkoop maar ook niet exuberant. Per nacht zou je zo’n 140euro betalen voor een loft van minimaal 25 vierkante meter. Niet slecht toch? Bovendien zou de prijs dalen naarmate je langer blijft. In dat geval zou de prijs onder de 100euro dalen.

Zoku biedt tot slot ook diverse diensten aan en dat is echt wel de kerst op de taart van je verblijft. Via de Zoku app zou je makkelijk gebruik kunnen maken van de diensten maar ook moeiteloos in contact komen met andere gasten. Enkele van de extra services:

  • housekeeping service
  • laundry & dry cleaning
  • (3D) printing & binding reports
  • bikes & e-bikes
  • flipcharts & projectors
  • paper roll for in-loft brainstorms

Business or pleasure, een verblijf in één van de Zoku lofts zien wij alvast zitten! Hieronder toont Zoku je hoe hun designers alles uit de kast haalden om de lofts zo slim en gezellig mogelijk in te richten:


Neem een kijkje op de Zoku website, ontdek de lofts en blijf op de hoogte van al het nieuws!

 

26/05/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
5 topideeën voor een moderne badkamer
Volgende artikel
Welke rol speelt de veiligheidscoördinator in het bouwproces?