3 huizen met totaal onverwachte interieurs

Sommige dingen zijn nooit wat ze lijken. Zo stuitten we op deze 3 huizen die je langs buiten waarschijnlijk geen tweede blik zou gunnen. Maar eens je voorbij de gevel kijkt, weet je meteen vanwaar het gezegde “never judge a book by it’s cover” komt…

Van minimalisme naar een eclectisch interieur

Langs buiten heeft het Mostra Black huis wat weg van een moderne bunker. Een blok beton die op het eerste zicht weinig daglicht doorlaat. Maar eens je de voordeur achter je sluit, stap je binnen in een eclectische wereld van licht en kleur.

De levendige kleuren zorgen voor een speels contrast met de grijze muren. De tapijten voegen warmte toe en de eclectische mix van verschillende meubels en interieurstijlen toverde deze grijze muis om tot een springlevend interieur! De kleurrijke decoratie – die geïnspireerd werd door medicijnen – en de motor in de hoek doen ons vermoeden dat dit het huis is van een arts met een hoge dosis adrenaline.

Architect: Guilherme Torres

Klassieke cottage met een moderne twist

Dit arbeidershuisje telt ruim honderd jaar en dat zie je ook meteen langs de buitenkant. Het piepkleine huisje in Edwardiaanse stijl valt langs buiten bijna niet op. Alleen de gouden voordeur zou je aandacht nog kunnen trekken. Diegenen die het toch wagen om een kijkje te nemen, zullen echter aangenaam verrast worden.

Het klassieke exterieur wordt perfect aangevuld door een modern interieur waarbij diverse elementen behouden werden. De imposante open haard is bijvoorbeeld de eyecatcher van de master bedroom terwijl er in de woonruimte voor een strakke inbouwcassette gekozen werd. Daarnaast valt ook het kleurenschema sterk op. De witte muren geven de ruimtes een strakke look and feel terwijl de donkere vloeren en meubels de nodige warmte toevoegen. De koperen accessoires maken de cirkel rond. De gele kraan eist alle aandacht op in de volledig zwarte keuken. Onze favoriet? De hangende lampen in de woonruimte en slaapkamer. De zachte gloed van de lampen en het feit dat ze zeer laag hangen, ondersteunt de intieme sfeer in het kleine interieur.

Architect: Life Space Journey

Traditioneel schoolgebouw verbergt oase van licht

Als scholier kan het schoolleven niet rap genoeg gedaan zijn en eens we beginnen te werken, verlangen we terug naar dat simpele leventje. Dat moet ook de insteek van deze eigenaar geweest zijn toen hij dit traditionele schoolgebouw kocht op de Canadese Magdalena-eilanden.

Voor de renovatie zouden passanten het gebouw dan ook links laten liggen hebben. Nu de eigenaar er zijn creatieve lusten op botvierde, staan de kijklustigen in rijen aan te schuiven. De lichtblauwe gevel zorgt voor een verrassend contrast met de groene heuvels en bezorgde het gebouw zijn naam: Blue House. Wat meteen ook opvalt – en ons benieuwd maakt naar het interieur – is de houten ‘aanbouw’ die het hoofdgebouw verbindt met het kleine schuurtje.

Eens binnen, zie je dat de houten gang als het ware dwars door het gebouw loopt en de verbinding vormt tussen de woonruimte en de slaapkamer. Gelukkig werd er in de woonruimte gekozen voor wit in plaats van blauw. Samen met de hoogte van de plafonds zorgt het wit voor een oase van licht en rust. De hoge plafonds bieden bovendien een extra voordeel en gaven de eigenaars de nodige ruimte om een mezzanine in te bouwen voor hun thuiskantoor.

Nemen we de houten gang, die prachtig bekleed is met cederhout, dan belanden we in de slaapkamer. Het eerste wat daar opvalt is de patrijspoort. De patrijspoort is niet alleen een leuke verwijzing naar de zee maar biedt er ook het perfecte zicht op. Ook in de slaapkamer werd gekozen voor een neutraal kleurenschema. Het blauwe beddengoed verwijst dan weer naar de unieke gevel.

Architect: YH2

 Welk van de drie is jouw favoriet? Wij hebben moeite om te kiezen…

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.