Bouw & Reno - Architecten

Ontdek de Ufogel: een compact kasteel in de Oostenrijkse Alpen

De Ufogel, een minimalistische woning van 484 vierkante meter, vind je op één van de mooiste plekjes in de Alpen. Het huisje draagt de naam Ufogel. Dit is een combinatie van UFO, voor zijn futuristische space vibes, en fogel dat in het Nederlands vogel betekent, voor de snavelachtige ingang van de woning. Wij zijn alvast in de ban van deze woning. Hopelijk jij ook na deze kleine rondleiding!

Ufogel: minimalistische woning door Peter Jungmann

De kleine woning werd ontworpen door Peter Jungmann als een vakantiehuisje voor het hele gezin. Nu kan je dit unieke huisje een heel jaar huren of voor kortere periodes, bijvoorbeeld tijdens het skiseizoen. De woning is minimalistisch in de fijnste zin van het woord. De Ufogel omarmt de natuurlijke omgeving, zonder zijn moderne karakter te verliezen. In de woonst heerst een energiezuinige sfeer.

Het maximale uit de natuur

De Ufogel is volledig afgewerkt met hout, zowel buiten als binnen. Daarnaast heeft de woning grote ramen zodat het zonlicht heerlijk naar binnen schijnt. In de woon- en eetkamer is een houtkachel geïnstalleerd om het lekker warm te krijgen. De woning is zo ingericht dat je er het maximale uit kan halen. Je zou het misschien niet onmiddellijk zeggen, maar je kan in de Ufogel met zes tot acht personen slapen.

Inspiratie & foto’s: Brit+Co

27/11/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Welke thermostaat kopen voor minimaal energieverlies?
Volgende artikel
Met de badkamerkranen van Archimodule stel je de badkamer van je dromen samen