Bouw & Reno - Architecten

Slapen als de klokkenluider van Amsterdam – Room on the Roof

Wie ooit al Amsterdam en de Dam bezocht heeft, kent ongetwijfeld de iconische toren op de Bijenkorf. I29 interior architects gaf de toren een complete make-over en maakte er een ‘artist in residence’ van. Een werkplek waar nationale en internationale artiesten kunnen overnachten om aan hun eigen projecten te werken. Inspiratie komen ze alvast niet tekort…

Room on the roof brengt interieurdesign en artiesten samen

Het kleine torentje onderging een werkelijk indrukwekkende metamorfose. i29 interior architects liet zich naar eigen zeggen inspireren door Alice in Wonderland en wilde twee werelden samenbrengen in één ruimte. Dat kenmerkt zich door het kraakwitte gedeelte aan de ene zijde en het houten volume aan de andere zijde. Door met schaal en perceptie te spelen zette i29 een uniek concept neer dat letterlijk tot de verbeelding spreekt.

Wat dit interieur zo uniek maakt, is dat er verticaal gewerkt werd. Het houten volume bevat zowat alle functies – slaapkamer, bureau, keuken, … Iedere functie werd op een ander niveau ondergebracht waardoor je telkens een nieuw perspectief krijgt op de wereld rondom jou. Als dit niet aanzet tot creativiteit, dan zal het bijzondere menu of het unieke uitzicht over de hoofdstad – te bewonderen met een verrekijker – daar ongetwijfeld wel voor zorgen.

Tot slot draagt ook de statige wenteltrap bij tot het tot de verbeelding sprekende interieur. De trap is als het ware de grens tussen beide werelden en voert je mee langs de verschillende niveaus.

Ons mogen ze alvast uitnodigen voor een overnachting! Jou ook?

Room on the Roof is een project van De Bijenkorf i.s.m. het Rijksmuseum. Foto’s: Ewout Huibers.

20/02/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Tesla ontwikkelt batterij voor je huis
Volgende artikel
Wellness in de moderne badkamer met een rond bad