Bouw & Reno - Architecten

Het summum van moderne architectuur in De Pinte, België

Na de Ugly Belgian Houses website zou er ook een Beautiful Belgian Houses website moeten komen. Er staan immers heel wat architecturale pareltjes in ons kleine landje en Villa Moerkensheide is er daar ongetwijfeld één van. De unieke vorm van de woning die met traditionele bakstenen in Vlaams verband werd opgetrokken doorbreekt de typische rijtjeshuizenstijl en zorgt voor een verademing. Neem samen met ons een kijkje binnenin deze knappe woning ontworpen door Dieter De Vos Architecten.

Langs buiten lijkt het voor sommigen op niet meer dan een blok bakstenen maar je merkt al gauw dat deze moderne woning met veel gevoel ontworpen is. Elk detail is doordacht, elke lijn werd vormgegeven en achter het grondplan van de woning zit een zeer doordachte logica.

 

Architecturale parel met uniek grondplan

Als je het grondplan van de woning bekijkt, zie je dat de woning in het midden van het perceel ingepland is en dat er door de unieke vorm drie aparte tuinen gecreëerd worden. Zo is er, rekening houdend met de stand van de zon, dus een tuin voor elk moment van de dag: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Iedere tuin wordt aan het huis verbonden door grote boogramen die voor enorm veel lichtinval zorgen en het huis zijn uitgesproken stijl geven.


Van een modern exterieur naar een retro interieur

Ook het interieur van de woning is een waar huzarenstukje. De eyecatcher? De draaitrap die in het plafond lijkt te verdwijnen. Maar ook de aanwezigheid van hout in de woning in combinatie met de grote ramen geeft deze moderne woning zijn warme en open karakter.

Er is dus duidelijk niet alleen over het exterieur nagedacht maar ook over het interieur. Het kleurgebruik – bruin overheerst zeer duidelijk – samen met de meubels zorgen voor een schril contrast met het exterieur. Waar buiten duidelijk de moderne vormgeving overheerst, wordt er binnen geflirt met een moderne benadering van de retrostijl. De Egg Chair in de woonkamer is daar een stille getuige van en ook de eetkamerstoelen en tafel verklappen de voorkeur voor de retrolook van de bewoners.

Trekken we naar boven, dan kan het contrast met de benedenverdieping niet groter zijn. Geen warme, bruine tinten meer maar alles in clean wit. De overvloed aan natuurlijk licht zorgt op de bovenverdieping opnieuw voor een heel open en ruim gevoel.

 

 

Wij zijn alvast fan van het prachtige ontwerp en de doordachte aanpak van de architect. Zulke woningen zien we graag nog meer opduiken! Jullie ook?

Ontwerp: Dieter De Vos Architecten

Foto’s: Filip Dujardin

 

04/10/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
De Bis bouwbeurs, van 4 tot 12 oktober 2014 in Flanders Expo
Volgende artikel
Wie bouwt, die bist! WIN jouw vrijkaart voor de bis beurs 2014