Bouw & Reno - Airco & koeling

Ventilator kopen?

Jouw interieur is niet uitgerust met airconditioning, maar waarom zou je jezelf geen frisse lucht gunnen? Kies voor een efficiënte ventilator… misschien een mooi en decoratief exemplaar?

De ventilator

Als het te warm is, kan een ventilator – op tafel, op een voetje of een kolomventilator – een fris en aangenaam gevoel geven. Meestal hebben ventilatoren verschillende comfortfuncties om ons welzijn te bevorderen.

Ventilator kopen?

Om een ventilator te kiezen, moet je eerst bepalen hoe je de ventilator wil gebruiken. Waar wil je de ventilator plaatsen? Hoeveel personen zullen er gebruik van maken? Aarzel niet om de kracht en de luchtstroom van de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Als je de ventilator ook ’s nachts wil gebruiken, kies je best voor een model dat niet te veel lawaai maakt.

Je kan kiezen tussen drie modellen, naargelang jouw gebruik:

  • Een tafelventilator of een ventilator op een voetje. Deze kleine ventilatoren worden op een meubel geplaatst en zijn ideaal om op een bureau te gebruiken. Ze zijn bedoeld voor een persoon.
  • De staande ventilator staat op een voet die in hoogte verstelbaar is. Je kan deze vloerventilator overal plaatsen en hij is ideaal voor het salon of voor grote ruimtes, want hij kan verschillende personen tegelijkertijd bedienen door zijn kracht, rotatiebewegingen en brede luchtstroom.
  • De kolomventilator verspreidt een verticale luchtstroom door de kamer. Meerdere personen krijgen op die manier extra verfrissing van kop tot teen! Dit type ventilatoren kan je meestal heel gemakkelijk plaatsen, opbergen en vervoeren.

Decoratieve ventilatie

De ventilator is op het eerste zicht misschien geen aantrekkelijk woonaccessoire, maar er bestaan verschillende modellen die je makkelijk in jouw interieur kan integreren. Ontwerpers hebben hun best gedaan om dit object zonder charme functioneel en ‘design’ te maken.

Zo vind je verschillende sobere design modellen op de markt, maar ook kleurrijke ventilatoren, metalen ventilatoren met een industriële look of nog andere vintage exemplaren voor een retro interieur.

 

02/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De badkamer inrichting met prachtige natuursteen
Volgende artikel
Luxe appartement te koop voor 100 miljoen dollar